Iako predizborna kampanja još uvijek službeno nije počela ( uostalom, višemjesečna promidžba uvijek je kontraproduktivna ), krajnji je trenutak za ispitivanje stanja na terenu i osluškivanje pulsa birača. Što god nam donijeli svibanjski lokalni izbori, političko aktiviranje mladih, kao i njihova sve izraženija potreba za artikulacijom brojnih problema, svakako je pozitivan trend. Jer, samo se tako dugoročno kreira baza novih lidera za novo doba.

Misle tako i mladi Hrvatske seljačke stranke, iznimno aktivni u svijetu društvenih mreža, koji uz komentar “Što želiš sebi, želi i drugima ” pozivaju predstavnike vlastite generacije da im se pridruže u kreiranju života lokalne zajednice . U skladu s vremenom, ali i novim tehnologijama, iako odgajani na tradicijskim vrijednostima, mladi Hrvatske seljačke stranke Rešetari, upravo su virtualni prostor iskoristili za službeni poziv upućen svim mladim ljudima koji dijele njihova uvjerenja. Poziv se odnosi na održavanje  Osnivačke skupštine Županijske organizacije mladih, najavljenu za sutra, 1.veljače . Kako je članska baza upravo na području općine Rešetara jedna od brojčano jačih, upravo bi odavde u nove izazove demokracije  trebala krenuti i nova snaga najstarije hrvatske parlamentarne stranke, temeljene na Radićevom nauku.

Mladi Hrvatske seljačke stranke vjeruju kako odlazak u urbanu sredinu i napuštanje ruralnih područja nije opcija. Izazov je ostati ovdje i Slavoniju ponovno učiniti mjestom u koje se dolazi “trbuhom za kruhom” u potrazi za boljom i bogatijom sutrašnjicom. Znanje, kompetencije, tehnologije, nove prilike za mlade obrazovane ljude, reforma obrazovnog sustava, ravnomjeran razvoj ruralnih i urbanih prostora, samo su dio programskih i političkih smjernica Hrvatske seljačke stranke kojima se vode i mladi, ne zanemarujući  pri tome tradiciju, slavonsku baštinu,kao i  istinske ljudske i kršćanske vrednote. Jer, samo čuvajući prošlost i prihvaćajući izazove budućnosti, smatraju u HSS-u, možemo osigurati sadašnjost.

Podršku mladim članovima, kao i novom županijskom vodstvu pružit će i čelni čovjek Hrvatske seljačke stranke, Branko Hrg.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakUspješni hrvatski treneri prvi isprobali Podravkine zdrave jelovnike (photo)
Sljedeći članakOsnivačka skupština mladih HDSSB-a Nove Gradiške i Novogradiškog kraja