U prostorijama Vatrogasnog doma u Novoj Gradiški Mladi HDSSB-a Nove Gradiške i Novogradiškog kraja u nedjelju, 27. siječnja, održali su svoju Osnivačku skupštinu. Mnoštvo mladih koji su prisustvovali skupu dokaz je da mlade itekako zanima politika.

Motivacijskim govorima punih pozitivnih emocija skupu su se obratili: predsjednica GO HDSSB-a Slavonski Brod Slavica Lemaić, predsjednik GO HDSSB-a Nova Gradiška Josip Mikšić, predsjednik Mladih HDSSB-a Brodsko–posavske županije Hrvoje Romić, povjerenik Mladih HDSSB-a Osječko–baranjske županije Marin Medved, predsjednik Mladih HDSSB-a Karlo Šatvar, predsjednik HDSSB-a Brodsko–posavske županije Dubravko Kolundžić i njegov zamjenik dr. Damir Japundžić, predsjednik HDSSB-a Požeško–slavonske županije i saborski zastupnik dr. Dražen Đurović te saborski zastupnik Boro Grubišić, dr. med.

 

Svi govornici su naglasili ulogu mladih kao nositelja sadašnjosti i budućnosti s naglaskom na to da se mladima mora osigurati bolja i sigurnija budućnost u Hrvatskoj, a ne da su tu bolju budućnost primorani tražiti izvan granica Hrvatske.

 

Za predsjednika Mladih HDSSB-a Nova Gradiška izabran je Daniel Vokičić, za zamjenicu Iva Kovačević, a za članove odbora Ivan Dujić, Karla Hace i Zrinka Ruškan. Za predsjednika Mladih HDSSB-a Novogradiškog kraja izabran je Marko Stjepanović, bacc.oec, a za članove odbora Ana–Marija Draženović, Kristijan Trnka, Jurica Karakašić, Tomislav Stanković, Karla Jelinić, Vedran Dević, Andrea  Jakovac i Marko Baković.

 

Novoizabrani predsjednici u svome obraćanju imali su istaknut mladenački polet kao i sigurnost u to da će Mladi HDSSB-a samostalno kreirati politiku svoje budućnosti jer dosadašnje politike vladajućih su ih dovele do dna.

Komentari
Prethodni članak“Što želiš sebi, želi i drugima”
Sljedeći članakSiječanj prošao, a od poticaja još uvijek ništa