Ova za stolnotenisače Strmca po mnogočemu odlična sezona, došla je do svog kraja. Seniori su svoje obavili već prije tri tjedan plasmanom u prvu hrvatsku ligu istok. Protekla dva vikenda mlađe kategorija kluba su odradile svoje obveze. Prvi vikend u 6 mjesecu su na programu u Slavonskom Brodu su bili kvalifikacije za držani turnir sportskih igri mladih, koji će održati u 8 mjesecu u Splitu.

U srednjoj starosnoj kategoriji Enio Funes je zauzeo prvo mjesto, a Luka Kruljac drugo. Tim uspjehom Enio je zaradio odlazak u Split. U ovoj kategoriji igrači Strmca su do finala došli bez poraza. U najmlađoj kategoriji Marko Kruljac je bio drugi, a Nadan Capan treći. Impresivan turnir je odigrao Marko koji je do finala morao odigrati 5 mečeva i imao je svih 5 pobjeda, poražen je tek u finalu.

Ovaj prošli vikend također u Slavonskom Brodu održao se regionalni turnir top 8 za klince i najmlađe kadeti. To je završni turir na kojem pravo nastupa imaju igrači koji se nalazi na prvih 8 mjesta regionalne rang liste. Subota kategorija najmlađih kadeta Nadan Capan i Marko Kruljac oba su imala skoro 5 pobjeda i 2 poraza. Nadan je u konačnom plasmanu treći a, Marko četvrti. Ivana Stanić je kategoriji najmlađih kadetkinja zauzela treće mjesto. Nedjelja dva zlata. Niko Matić u kategoriji klinaca potvrđuje status prvog favorita i bez poraza osvaja zlatnu medalju i ukupno prvo mjesto na regionalnoj rang listi. Ivana Stanić je imala skoro 6:1, i kao i još dvije igračice. Zahvaljujući set razlici u međusobnim susretima Ivana je zauzela prvo mjesto. Čestitke Ivani koja je u dva dana uspjela odigrati dva zahtjevna turnira.

Sezona završava iduću subotu kad mlade snage STK STRMCA idu na turnir u Privlaku. Da bi se i u idućoj sezoni nastavio uspješan put STK STRMCA preko ljetnog raspusta nema pauze. Trenirat će se svaki dan u dvorani za male sportove iza starog suda. Satnica treninga je prilagođena školskim praznicima. Pozivamo sve zainteresirane da dođu i probaju ovaj napeti i zanimljiv sport.

Foto/tekst: Branko Tomek

Komentari
Prethodni članakBuran vikend: Pilo se, vozilo, a bome i tuklo… Samo u nedjelju nekoliko tučnjava na novogradiškom području
Sljedeći članakU Novoj Gradiški otvoren predivan salon za njegu pasa ”GROOM ROOM”