Božić je blagdan obitelji, darivanja, srca, okupljanja oko pradjedovskog ognjišta, ali i blagdan uspomena. Tako Božić najviše među svim blagdanima u sjećanja priziva djetinjstvo, okićen bor ili smreku, slamu pod stolom, jedinstvene hrvatske Božićne pjesme.

Svojim roditeljima, ukućanima i mještanima u utorak, 20. prosinca, Božić su dočarali učenici Područne škole Štivica koja djeluje u sastavu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo. Posjetiteljima u prostoru škole učenici su se predstavili recitacijama i kratkim igrokazima. Započeli su pozdravom okupljenima, a završili vlakom čiji su vagoni odnosili staru i donosili Novu godinu. Svima su poklonili i pjesmu „Radujte se narodi“, koju su otpjevali uz pratnju gitare. Svirao je štivički župnik, Josip Vračarić, koji mališanima predaje redoviti vjeronauk.

Kompletan program završio je poklikom „Sretan Božić“. Djecu su za nastup lijepo pripremile njihove učiteljice Davorka Smičić i Ivana Čančar. Poslije programa uslijedio je mali prigodni domjenak.

Autor: Višnja Mikić

Komentari
Prethodni članakKako prepoznati kvalitetno meso? Vodič za najsigurniju blagdansku kupovinu u mesnicama
Sljedeći članakGradski muzej Nova Gradiška sinoć otvorio vrata posjetiteljima: otvorena izložba 50 godina slikarstva Tomislava Petranovića Rvata / photo