Aktivnosti projekta „ Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici” koji se provodi na području općine Staro Petrovo Selo nastavljaju se.

Protekli je tjedan održana prva u nizu edukacija za stručnjake na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici. Edukacije se provode u okviru elementa „Osnaživanje stručnjaka koji skrbe o starijim osobama“, a ovotjedna tema bila je međusektorska suradnja u pružanju socijalnih usluga. Sudionici su razgovarali o načinima povezivanja različitih aktera u sustavu socijalne skrbi, između ostalog, o ulozi organizacija civilnog društva, institucija te jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno o različitim oblicima suradnje među navedenim akterima:

– Nadamo se da ćemo ovim setom aktivnosti pridonijeti širenju pozitivnih ideja i primjera dobre prakse, te uspostaviti kvalitetne temelje za buduću suradnju stručnjaka i sudjelujućih organizacija u pružanju socijalnih usluga – ističu u Općini Staro Petrovo Selo.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.499.767,78 kn. Intenzitet potpore je 100%

 

Komentari
Prethodni članakSutra u „Slavonskom dućanu” pripremaju pravo slavonsko Martinje
Sljedeći članakDom zdravlja Nova Gradiška bogatiji za još jedno sanitetsko vozilo