“Vinček naš koji jesi, u bačvi ili čaši, ulij se u grla naša,razveseli i rasvijetli pamet našu”, molitva je koju svaki vinogradar, vinar i ljubitelj dobre kapljice redovito izriče na “fešti od grožđa” koja se svake godine slavi na blagdan svetog Martina 10/11. studenog. Skori dolazak Martinja odlučili su obilježiti i u novogradiškom „Slavonskom dućanu”.
Budući se u njihovoj vinskoj ponudi nalazi bogat asortiman vina naših domaćih vinara, odlučili su vinom počastiti naše sugrađane. U subotu, 6. studenog u vremenu od 10,00 do 12,00 sati ispred „Slavonskog dućana” moći ćete degustirati i ocijeniti mlado vino domaćih vinara Kraljić, Žakić, Kovre, Hoborka i Živković, a doći će i vinski biskup i blagosloviti mlado vino.

– Ima stara narodna izreka “Vino i nijemog pretvori u slavuja”, stoga vjerujemo da će se naši sugrađani dobro počastiti i uživati u vinima naših domaćih vinara. Vjerujem da i na ovaj način potičemo i obogaćujemo turističku ponudu našeg kraja, doprinosimo razvoju turizma, ali i pomažemo našim domaćim OPG-ovcima – kaže Milan Rosić, voditelj „Slavonskog dućana”.

Komentari
Prethodni članakMinistrica Nataša Tramišak održala pripremni sastanak sa županima pet slavonskih županija
Sljedeći članakStaro Petrovo Selo: Kako osnažiti stručnjake koji skrbe o starijim osobama