Otvorena je socijalna samoposluga u Frankopanskoj ulici 43. u Novoj Gradiški. Donacije su donijeli Haris Kapetanović i Milan Tomljanović predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Republike Hrvatske – Ogranak Nova Gradiška. Odjeća i obuća kroz donacije stigla je iz Zagreba. 

– ” Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija, iz Udruge smo donirali odjeću i obuću pred blagdane kako bi pomogli potrebitima. Donijeli smo ovdje u socijalnu samoposlugu, uz prigodne pakete koje su donijeli naši volonteri.” – rekao je Tomljanović.

Radno vrijeme socijalne samoposluge je ponedjeljak, srijeda i petak od 9 do 11h. Podjela prehrambenih proizvoda počinje prvog petka u mjesecu. Pravo imaju obitelji i samačka kućanstva korisnici zajamčene minimalne naknadu s područja Nove Gradiške, Ljupine i Kovačevca. Potrebano je donijeti rješenje od Centra za socijalnu skrb Nova Gradiškaza zajamčenu minimalnu naknadu i osobna iskaznica. Obitelj može dobiti jedan paket mjesečno. 

– ” Velike su donacije od Crvenog križa i građana. Donacije pristižu i projekt ide dalje. Građani mogu doći ali i donijeti robu i kućne potrepštine. Najčešće su tražene prehrambene namirnice, šećer, ulje i brašno. Ne primamo financijske donacije.” – rekao je voditelj socijalne samoposluge Haris Kapetanović.

Komentari