Iako je pandemija koronavirusa i dalje prisutna, štoviše, čak je gore stanje nego što je bilo prije par mjeseci, ljeto je tu. Možda nije ljeto na kakvo smo naviknuli, no i dalje je ljeto. 

Jedna je stvar sigurna – život kakav smo poznavali prije korone nam se neće vratiti tako brzo. Bezbrižno ispijanje koktela bez brige oko toga tko sjedi kraj vas, tko vam je dao piće ili je li vam ona osoba stajala ipak malo preblizu kada je kihnula u tramvaju, je sada teško za zamisliti.

Maska

Očito je da su maske postale broj jedan modni dodatak u svijetu u posljednjih nekoliko mjeseci. Naravno, najbitnije je da tu masku koristite pravilno kako biste se zaista i zaštitili od virusa, ali možete ju iskoristiti i kao modni dodatak. Prodaju se u raznim oblicima s raznim dezenima, pa ako će vam to olakšati nošenje maske, zašto ne?

Dezinficijens

Ne treba dezinficirati ruke svakih 30 sekundi, ali prije jela ili pića, obavezno ih morate dezinficirati. Nakon što siđete s busa/vlaka/broda, također se preporučuje da ih dezinficirati. Nadamo se da ste do sada naučili da je potrebno i prati ruke nakon odlaska na wc….Trenutno nije nestašica gela za dezinfekciju, ali ako vam se ne sviđa gel, možete kupiti i maramice koje dezinficiraju.

Maramice

Maramice su i inače nešto što je potrebno imati sa sobom, bilo da idete na put ili ne, ali sada ćete ih koristiti vjerojatno i više nego inače. Nositi masku je tlaka samo po sebi, ali ljeti… Temperature su i previsoke, što znači da ćete znojiti ispod maske. I to dosta. Treba izbjegavati diranje lica općenito, no nakon što dezinficirate ruke, možete si pomoći tako što ćete si obrisati znoj s lica. Znoj na licu potiče prištiće i sve ostale probleme s kožom na licu, pa je potrebno probati to spriječiti!

Hrana i piće

Nitko ne želi biti ona osoba na busu koja izvadi najsmrdljiviji sendvič ikada i onda svi putnici se pate, ali svakako bi bilo dobro ponijeti nešto sa sobom za gricnuti. S hranom je bitna jedna stvar, a to je da ju možete jesti bez da ju direktno dirate s rukama. Naravno, svima nam teško pada to što se moramo oprostiti s čipsevima i keksima…  No radi se o kratkoročnom razdvajanju, pa tako čim dođete na svoje odredište i uspijete se oribati i dezinficirati, možete se baciti na čips… Držimo fige da ćete preživjeti putovanje!

Izvor: srednja.hr

Komentari
Prethodni članakProjekt Tata slikovnica zabavio novogradiške vrtićance
Sljedeći članakNikamo bez maske na licu: Trgovci su se pripremili, a kupci poštuju nove mjere