Projekt “Tata slikovnica” pokrenut je s početkom mjera borbe protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Potaknut razmišljanjem o tome kako je, uslijed zatvaranja škola i vrtića, djeci oduzeta mogućnost odlaženja na dramsko-scenske programe, a kvalitetnog online sadržaja za djecu baš i nema, umjetnik Igor Baksa je osmislio ovaj online projekt koji, osim što zabavlja, potiče na kreativnost i maštovitost, kroz dramsko-scensku igru čiji su osnovni građevni elementi pokret, glas, grimasa, maska i lutkarski elementi, te vrlo često melodija i ritam. 

U suradnji s Učilištem Relković Nova Gradiška, u Gradskom parku Igor Baksa pričao je, čitao slikovnice i zabavljao novogradiške vrtićance. 

Igor Baksa iza sebe ima 12 godina profesionalnog rada u dječjem kazalištu, samostalni je umjetnik – glumac, u slobodno vrijeme bavi se glazbom, a posljednjih 8 godina najviše vremena i briga provodi kao sretan roditelj.

-” Djeca imaju potrebu za reagiranjem na ono što gledaju, žele sudjelovati, dok ih učitelji stišavaju i govore da tiho prate, ja od toga radim korak više i tražim njihovu reakciju kroz tih 45 minuta imamo interakciju, to su djeca i dobro je što žele sudjelovati i razvijati slobodu komunikacije s drugima.” – rekao je Igor Baksa.

-” Poručio bih mladima da se odluče za ono što potajno godinama žele, a ne ono što bi roditelji htjeli ili što traži tržište rada. Idite za svojim snovima koliko god zvučalo ludo ili neisplativo, ako ne u smjeru školovanja ona kao hobi koji možete kroz život razvijati pa od toga i živjeti, imamo masu primjera ljudi koji su od hobija napravili posao. Budite ono što želite biti, to uvijek govorim djeci, jer pričam iz iskustva,” – rekao je umjetnik Baksa. 

Komentari