Elektrotehničku i ekeonomsku školu Nova Gradiška posjetila je ekipa  HTV-a i urednica Sunčica Findak. Snimali su televizijski prilog o našoj školi koji je emitiran u središnjem Dnevniku HRT-a, 5. svibnja 2024., u rubrici „I mi idemo u školu“.

Nastavnici i učenici predstavili su projekte naših tehničkih smjerova, tehničar za računalstvo, tehničar za elektroniku i tehničar za mehatroniku. Krunoslav Cvitković, suradnik u nastavi, i učenik Jan Andrašić predstavili su solarni automobil. Električni skuter pokazali su nastavnik Danijel Meseš i učenik Jura Katarina. Nastavnici Danijel Andrlik i Dinko Pavić te učenici Leo Grganić, Laura Lalić i Nikolina Laura Magdić prezentirali su projekt IoT voćnjaka. Na laserskoj harfi uz našeg učenika Kristijana Kneževića zasvirala je i novinaraka Sunčica Findak, a detalje o izradi harfe iznio je nastavnik Tibor Čolović.  Prikazali su i stroj za detekciju mina irađen u sklopu europskog projekta. Nastavnici Zoran Ivančić i Zvonimir Andrišek sa svojim su učenicima prikazali aplikaciju „Cestama našeg kraja“ koju su izradili kako bi olakšali pronalaženje turističkih atrakcija posjetiteljima Nove Gradiške.

Obrazovni program Komercijalist prezentirala je nastavnica Ivana Gajski Berić koja je sa svojim učenicama pripremila izložbene štandove vježbeničkih tvrtki. Učenica Laura Badanjak je objasnila da kroz vježbeničke tvrtke učenici svoja teorijska znanja iz marketinga, prodaje, nabave, računovodstva i financija primjenjuju u praksi kako bi se što bolje pripremili za buduće zanimanje.

Ravnateljica Sanja Müller Zoričić najavila je provedbu planiranih projekata, izradu punionice za električne romobile te izradu vjetroelektrane.

HRT-ov prilog možete pogledati na sljedećoj poveznici

Autor: Kristina Dujmović

 

Komentari
Prethodni članakDrežnik: održano još jedno “Dječje kolo na Medanu” – zalog za očuvanje tradicije
Sljedeći članakGlazba i dobre vibracije: HPD „Tomislav“ održao svoj „Proljetni koncert“