U organizaciji Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” jučer je u Drežniku po treći put održana smotra folklora “Dječje kolo na Medanu“.

Dvorana Hrvatskog doma u Drežniku jučer je bila puna, a svi su došli podržati male izvođače i folklorne skupine, njihove prijatelje i goste.

Uz domaćine, članove dječje skupine Kulturno umjetničkog društva „Drežnik“ koje je za nastup izvrsno uvježbala Josipa Akmačić, posjetitelji su mogli uživati u odličnom folklornom programu njihovi gostiju. Nastupili su KUD “Matija Antun Relković” Davor, KUU Cernik, KUD “Graničar” Lužani, Folklorni anlambl Požega.

Odličan folklorni program, originalne nošnje bili su izvrsno osvježenje i pravi putokaz da je ideja za organiziranje ovakve manifestacije itekako „pala“ na plodno tlo.

-“Dolaze ta nova vremena, nove tehnologije i djeca ne znaju ni kako su se djeca nekada prije igrala, mi se trudimo da ih naučimo upravo ovome, i pjesmi i plesu. Sve nas je manje, posebno u našim selima, pa se trudimo da ono djece što imamo zadržimo i naučimo da čuvaju svoju tradiciju i baštinu kao što su njihovi djedovi i bake do sada čuvali. Hvala svima koji podržavaju nas i sve ove mlade plesače i koji vide važnost ovakvih manifestacija.” – istaknula je predsjednica KUD-a Drežnik Martina Krauz.

KUD Drežnik se predstavio s pjesmama i plesovima Slavonije, dječjim igrama i kolom.

-“Kod nas u selu je lako raditi s djecom, jer mi smo svi odrasli s tom tradicijom i ona u našem selu još uvijek živi. Sva ta djeca su to vidjeli od svojih roditelja, baka i djedova i to vole od malena.” – navela je voditeljica dječje skupine KUD-a Drežnik, Josipa Akmačić

Komentari
Prethodni članakEDUKATIVNE LIKOVNE RADIONICE „ 4 GODIŠNJA DOBA“ U DOMU KULTURE
Sljedeći članakŠKOLA ZA 10 – ETEŠ Nova Gradiška na središnjem dnevniku HRT-a