„Proljetni koncert“, Smotra zborova, Vrtna zabava, Božićni koncert, događaji su koji se u Cerniku ne propuštaju jer općepoznata je činjenica da je Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ oduvijek bilo rasadište duhovnih i kulturnih vrijednosti ovoga mjesta. Društvo koje je dobrano „zagazilo“ u stotu godišnjicu svoga postojanja i dalje neumorno radi, pjeva, nastupa, i na najljepši mogući način pronosi ime svoga mjesta.

Tako je bilo i sinoć na tradicionalnom „Proljetnom koncertu“ Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ na kojemu su se, u prepunoj dvorani Hrvatskog doma u Cerniku, posjetiteljima predstavili polaznici Škole tambure, juniorskog i velikog tamburaškog orkestra te mješovitog pjevačkog zbora. Pod vrsnom dirigentskom palicom profesora glazbe Stjepana Posedija, Marijana Paurića i Dalibora Timarca, posjetiteljima su podarili pregršt sjajnih melodija za srce i dušu.

Izvrsnim odabirom repertoara, pjevači i svirači dokazali su i pokazali da ovo društvo itekako ima svoje mjesto u kulturnom životu općine i da su svako ulaganje u njih, svaka proba, odricanje, itekako vrijedni i da je lijepo što postoje.

Bilo je prekrasno na sceni vidjeti sve sudionike koncerta, uživati u sjajnim glasovima pjevača i maestralnim izvedbama glazbenika te solo nastupima Karla Tkalčeca, Patrika Karačića, Davida Ralašića i Tea Lukačevića.

Posjetiteljima je tople riječi dobrodošlice uputio predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ Marijan Relković, zahvalio svim pjevačima, sviračima, dirigentima, posjetiteljima, starim i svim budućim novim članovima jer, kako reče, sav njihov rad i trud ima smisla jer glazba je nešto što oplemenjuje, raduje i prelazi sve granice.

Nazočne je goste pozdravio i dugogodišnji član „Tomislava“ i načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić. Kako reče, „Tomislav“ je nešto što se voli, živi, što je tradicija i naše postojanje i dok god ima takvih ljudi i entuzijasta koji žele raditi, društvo će napredovati.

Pokazao je to i sinoćnji koncert. U društvu prijatelja, poznanika, obitelji, zaljubljenika u glazbu, svi zajedno mogli smo uživati u još jednom sjajnom izdanju „Tomislava“, a za sve viđeno i doživljeno možemo im samo zahvaliti i poželjeti još puno uspješnih nastupa, sjajnih druženja i uživanja u glazbi i s glazbom.

Komentari
Prethodni članakŠKOLA ZA 10 – ETEŠ Nova Gradiška na središnjem dnevniku HRT-a
Sljedeći članakETEŠ sudjelovala na ekipnom natjecanju iz matematike – MAT liga