SBplus je početkom prosinca prošle godine objavio svoju analizu javnog, dvomjesečnog, profesionalno osmišljenog i, uz pomoć bezmalo svih hrvatskih medija, provedenog linča novogradiške udruge ‘Hrabro dijete’, naslovivši ju upitom u naslovu: “Je li ‘Hrabro dijete’ zločinačka organizacija?”.
Iz zaključnog dijela članak prenosimo: 
“Ružnu točku na i, ove tragične priče, stavio je pomoćnik ministra financija, Branko Šegon, svojom današnjom izjavom o provedenom financijskom nadzoru u Udruzi ‘Hrabro dijete’, ne kazavši ništa konkretno. Dapače, umjesto da je poštivao Zakon i nalaz inspekcije prvo dostavio Udruzi i upoznao se s njihovim primjedbama, on je izišao u javnost – mucajući. Na taj način, dosadašnjim nekritičkim i tendencioznim novinarima omogućio je daljnje, ne argumentirano, klevetanje cijele Udruge ‘Hrabro dijete’.
Na taj način, Šogun, kao bezbroj drugih egzekutivnih državnih dužnosnika i činovnika, pokazao je besćutnost “institucija sustava” u odnosu prema ljudima. Umjesto da, nakon provedene procedure, suspektne imenuje, kao što je uobičajeno, spis preda Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje, a o svemu, točno i u cijelosti izvjesti javnost, on, svjesno i namjerno, kao zadnji pizdun, ostavlja sjenu nad (i) nevinim članovima Udruge Hrabro dijete”.
A tko je taj pizdun saznali smo ovih dana i putem Indexa.
Komentari
Prethodni članakKako riješiti problem sa sušenjem mesa u toplim danima?
Sljedeći članakOdržan zimski teniski turnir parova