Na inicijativu novogradiških vatrogasaca, u suradnji s palačinkarnicom Norina činka,  a s radošću prihvaćeno od strane Udruge slijepih Nova Gradiška sutra se na središnjem gradskom trgu, preciznije ispred Norine činke, na zanimljiv način obilježava Rock your socks day, odnosno svjetski Dan osoba s Down sindromom. 

O čemu je riječ? Riječ je o humanitarnoj akciji pečenja palačinki i podjele čarapa svim ljudima humanog karaktera koji su dobrovoljnim prilogom voljni pomoći novogradiškoj Udrugi slijepih i pri tome se zasladiti ukusnim palačinkama, pićem i opskrbiti novim parom čarapa. 

Zašto? Kako bi se podigla svijest o osobama s Down sindromom, upoznalo s građane s poremećajem u genetskom  kodu koje imaju osobe s Down sindromom i potaknulo ljude na veće poštovanje prema osobama s sindromom Down. 

Kada i gdje? Sutra, četvrtak, 21. ožujka, prvi dan proljeća, u razdoblju od 9,00 do 16,oo sati ispred palačinkarnice Norina Činka. 

Zašto Vatrogasci, Norina činka i Udruga slijepih? Vatrogasci jer su inicijatori brojnih humanitarnih akcija, prepoznaju rad i trud novogradiških udruga i uvijek su spremni pomoći. Norina činka jer kuhar navedene palačinkarnice ipak peče ukusnije palačinke od vatrogasaca, čovjek je humanitarnog karaktera i rado se odaziva takvim akcijama. Udruga slijepih jer osim što njeguje dugogodišnju suradnju s novogradiškim vatrogascima, još bitnije, redovito radi s osobama s Down sindromom, oni ne samo da su stalni korisnici ove udruge nego su svojevrstan dio velike obitelji u koju je Udruga slijepih Nova Gradiška s godinama prerasla. 

Što nam je činiti? Obuti sutra šarene rasparene čarape kao simbol svjetskog dana osoba s Down sindromom (nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo) i pružiti podršku našim Novogradiščanima s Down sindromom, Udruzi slijepih, našim vatrogascima i palačinkarnici u ostvarivanju plemenitog čina. 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakMinistrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetila Brodsko-posavsku županiju
Sljedeći članakLuka Nižetić mladim novogradiščanima prikazao Kako je Potjeh tražio istinu