“Kako je Potjeh tražio istinu” bajka je u prozi koja spada pod zbirku priča Ivane Brlić Mažuranić “Priče iz davnine“. Radnja je smještena u vrlo davno doba usred krčevine i šume. Tema bajke je Potjeh koji traži istinu, a zamislite samo kako izgleda jedna od najpoznatijih bajki Brlić – Mažuranić u izvedbi Luke Nižetića.

U novogradiškom Domu kulture ”Gajevci” i ”Lovrakovci” imali su prilike uživati u predstavi “Kako je Potjeh tražio istinu” u produkciji Kazališta Hotel Bulić.

Splitski pjevač u kolaboraciji s karizmatičnom Splićankom Senkom Bulić, koja redateljski potpisuje predstavu, očito se pokazao neodoljivom kombinacijom.

Luka Nižetić svoju je karijeru započeo kao pjevač, potom je otkrio strast prema kuhanju, a dobio je pohvale od publike i struke nakon prve predstave u kojoj je jedini glumac. Dobro nam poznatu bajku Ivane Brlić Mažuranić, mladima, ali i odraslima, na osebujan i svoj način ispričao je upravo Luka. Oduševljeni su bili svi koji su se našli u Domu kulture.

Luka i redateljica predstave Senka Bulić odlučili su zadržati što više originalnih elemenata iz teksta ove inspirativne bajke. Ovo mu nije prvi izlet u glumačke vode, a ako je suditi prema reakcijama, mogao bi zaigrati i u nekom od filmskih uradaka. Budući da Luka gaji strast prema glazbi, ali i glumi i kuhanju, teško je svrstati ga u bilo koju ladicu, osim onu za multitalentirane.

Teško će biti nadmašiti performans Luke Nižetića u nadolazećim događajima u sklopu projekta ”Vatromet kulture”, no sudeći po izboru ravnateljice Juranović, mlade Novogradiščane zasigurno očekuje ponovno nešto zanimljivo i edukativno.

Komentari
Prethodni članakRock your socks: Sutra obuvamo rasparene čarape i sladimo se u Norinoj činki za osobe s Down sindromom
Sljedeći članakNovi model gospodarenja otpadom donosi i nova pravila