Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, Županije Brodsko – posavske i Ministarstva hrvatskih branitelja organizira ”Obilježavanje 27. obljetnice osnutka 121. brigade Nova Gradiška i Otvaranje Trga 121. Brigade HV-a. 

Obilježavanje je započelo postavljanjem tenka na budućem trgu 121. brigade Hrvatske vojske, pored Doma hrvatskih branitelja, kao još jedan od eksponata Spomen sobe 121. brigade Hrvatske vojske, protokol svečanosti nastavio se okruglim stolom na temu ”Novogradiško bojište u Domovinskom ratu”, a jučer u sklopu obilježavanja obljetnice odigrana je i revijalna utakmica između veterana  121. brigade – pukovnije Nova Gradiška i NK ”Sloge” Nova Gradiška. 

Prva je ovo utakmica gdje su naši heroji Domovinskog rata odmjerili snage, iako se s jedne strane našla ekipa 121. brigade – pukovnije, s druge strane dočekali su ih branitelji koji su također bili članovi 121. slavne brigade i bivši igrači domaće ”Sloge”. 

Iako su pobjednici Domovinskog rata, ova utakmica odigrana je isključivo radi druženja i dobre zabave, pobjeda je ovoga puta ostala u drugome planu. 

Ponosan jer su na domaći teren izašli branitelji bio je koordinator za branitelje grada Nova Gradiška, Vlatko Griener

-”Drago mi je što smo se svi ovdje sastali kako bi se odigrala revijalna utakmica gdje su naši branitelji zaigrali. Rezultat je u ovome slučaju najmanje bitan. Bitno je samo druženje i zajedništvo. Prekrasno je za vidjeti i biti dio ove veličanstvene priče”. 

Među strijelce Sloge upisao se Dario Ruškan, dok su se branitelji 121. brigade borili i zabilježili 3 gola, strijelci su bili: Dragan Živković, Vinko Barišić, Ivan Ćosić. Konačni rezultat bio je 3:1 za veterane 121. brigade. 

Vrhunac svečanosti  obilježavanja 27. obljetnice osnutka 121. brigade Nova Gradiška nastavlja se danas brojnim sadržajima. 

Subotnji program počinje u 9.00 sati okupljanjem uzvanika u centru grada Nova Gradiška. U 9.30 predviđen je mimohod hrvatskih branitelja i sudionika do centra grada do spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. U 11.00 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije održat će se sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Svečano otvaranje Trga 121. brigade HV-a kod Doma hrvatskih branitelja održat će se u 11.45. Nakon toga, u 12.15 u novouređenom Domu kulture održat će se svečana akademija, komemoracija za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje uz kulturno umjetnički program. Za kraj obilježavanja obljetnice organiziran je domjenak i druženje za sve uzvanike u Društvenom domu u Novoj Gradiški, gdje će sve goste zabavljati TS Satir. Svi ste dobrodošli!

no images were found

 

Komentari