Pučko otvoreno učilište “Matija Antun Relković” domaćin je još jedne iznimno atraktivne izložbe. Novouređeni izložbeni prostor od jučer krasi Dekorativna geometrija grafičkog umjetnika Gorana Kujundžića. 

Goran Kujundžić, rođen je 1976. godine u Subotici. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Miroslava Šuteja, smjer grafika, a doktorirao 2014. na Poslijediplomskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na brojnim izložbama u Hrvatskoj i izvan nje. Dobitnik je nagrade Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za izuzetan uspjeh tijekom studija i diplomskog rada. U sklopu CEEPUS-ove razmjene studenata boravio je na Moholy-Nagy Muveszeti Egyetem (Moholy-Nagy Universitiy of Art and Design) u Budimpešti (Mađarska). Trenutno je zaposlen na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku kao izvanredni profesor.

Ovaj osebujni, svestrani, uspješni umjetnik u svojim djelima ističe da ne skriva nikakve poruke. 

-“Radovi su dosta geometrijski, s naglaskom, odnosno zasnovani i inspirirani ornamentima. Ne morate tražiti što predstavljaju, nemaju nikakvog skrivenog sadržaja, nego su jednostavno vizualna prezentacija likovnih djela bez nekakvih simboličkih konotacija”- istaknuo je autor izložbe 

Izložba koja zrači karakterom posebno se svidjela gradonačelniku Vinku Grgiću koji je pohvalio kako izložbu i autora, tako i ravnateljicu POUMAR-a Danijelu Juranović koja se trudi što zanimljivijim sadržajima oplemeniti Dom kulture. 

Radovi umjetnika i profesora Kujundžića privlače posjetitelje svojom kompozicijom i atraktivnošću, poput književnih djela pitki su i ugodni oku i kao cjelina, ali i u segmentima, pomalo su zagonetni i razigrani, složili su se posjetitelji nove izložbe Doma kulture koja će za sve zainteresirane biti otvorena još neko vrijeme. 

no images were found

Komentari