Caritasovu Kuću za zbrinjavanje djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem “Bl. Alojzije Stepinac” u Brezovici pokraj Zagreba jučer su posjetile vlasnica i djelatnice Rekreacijskog centra “Iv” iz Nove Gradiške. Povodom ovom predblagdanskom posjetu je darivanje štićenika i poslijepodnevno druženje s djecom i djelatnicima Doma.

Naime, tijekom mjeseca studenog i početkom prosinca Ivana Žulj Terzić je u sklopu programa Rekreacijskog centra “Iv” organizirala humanitarnu akciju s polaznicama Centra. Kako u Centru promoviraju zdrav način života i prehrane za sve polaznice , osmišljen je kutak u kojem su sve polaznice tijekom akcije donosile slatkiše kojih su se odrekle u korist djece Doma u Brezovici. S vremenom se akcija proširila i žene su počele donositi i kozmetičke proizvode, a akciji su se pridružili djelatnici Dječjeg vrtića “Nova Gradiška” , objekta “Radost” i svi mali polaznici. Tako su se slatkiši prikupljali u vrtiću, a zajedničkim snagama mališana i djelatnika dostavljeni su u Rekreacijski centar “Iv”. Zadatak Mikija, maskote iz Rođendaonice, bio je dostaviti darove potrebitima.

U Domu u Brezovici smještena su nezbrinuta djeca s teškoćama u razvoju u dobi od 3 do 21 godine, a o njima brine stručni tim. Osnivač je Caritas Zagrebačke nadbiskupije, a svrha djelovanja Caritasa je promicanje i provođenje organizirane djelotvorne kršćanske ljubavi prema osobama, obiteljima i zajednicama u potrebi radi poboljšanja kvalitete njihova života kroz konkretne pothvate, projekte i programe. Upravo u kršćanskom duhu ovom akcijom postignut je cilj, ne samo darovati djecu u Domu u Brezovici, već im pokazati kako je cijelom društvu važno da su sretni. Bez obzira iz kojih dijelova Hrvatske dolazimo, važno je da se brinemo jedni o drugima, a organizatori akcije su pokazali kako u Novoj Gradiški nema granica kada je humanost temelj ideje koja nas pokreće.

Ivana Žulj je djecu u Brezovici “izabrala” upravo zbog toga što su nezbrinuti u smislu da nemaju roditelje, a uz to imaju tjelesne i mentalne poteškoće. O njima se malo govori u medijima, a na našem području nema humanitarnih akcija kojima se prikuplja pomoć upravo za njih. Osim toga, uz darove, Žulj Terzić  je istaknula kako joj je bilo najvažnije djeci pružiti ljubav, prijateljstvo i pažnju, prenijeti im tople pozdrave iz Nove Gradiške svih sudionika akcije, te im uljepšati ove blagdane likovima iz bajke.

Komentari
Prethodni članakOve godine i Hrvatska ima jednu od najboljih božićnih reklama /video
Sljedeći članakDanas se održava II. radni sastanak vezan uz izradu Strategije razvoja Grada Nova Gradiška do 2020. godine