On, najveći glazbenik među poetama i najveći poeta među glazbenicima, u svom stilu, mudro bi rekao, od prilike ovako: “ne vjerujem da su ljudi toliko jedinstveni, pa da postoji samo jedan poseban, savršeni ljubavnik za svakog posebnog, da ih Sudbina pritisne i spoji zajedno kao dijelove jedinstvene slagalice. Jer, svaka osoba koju želimo voljeti vodi nas drugačijom stazom do ljubavi, i mijenjaju nas, i mi mijenjamo njih, dok se svi krećemo zajedno, i ljubav, kao i krajolik, nudi jednako mnogo sporednih stazica…”

Jednom od tih čarobnih, stazica, dobro utabanih, ali istovremeno i prepunih nepoznatih prečica, zbog iskustva, zbog uzbuđenja, zbog gušta i znatiželje,  valjalo bi poći sutra ( 29.prosinca), kada večer već pokuca na vrata, tamo negdje iza 19 sati. Mogli bi, potpuno neočekivano , pronaći jedinstveni recept za ljubav. Možda ne ravan ovom Cohenovom, ali neki svoj, ziher. Pod uvjetom, dakako, da ljubavi još nemate. Ako imate sreće pa je ljubav s vama, ili vas je  pronašla , dok ste, onako nespremni, lutali,  ne znajući što tražite, zanemarite potragu i saznajte ultimativni recept protiv zimske depresije. Jer, ništa ne pogađa tako u sridu kao blues prosinačkih, maglovitih noći, tamo negdje na zadnjem listu kalendara. I ništa  nije tako puno  istine  kao istina u onoj antologijskoj da  se život događa dok mi pravimo planove.

Stoga, umjesto novih planova i početaka, koje ćemo onako ozbiljno napisati, pa ritualno spaliti ili pustiti nek ih voda nosi, kao pjesnički brod u boci, ove subote, posljednje u godini gospodnjoj pronađite samo čisti užitak . I ljubav, i pobjegnite depresiji koja pegla….Uz Velvet underground, Toma Waitsa, uz puno drugih, najjačih…A, onda od 22 lagano se bacite u christmas spirit i podsjetite kultnih melodija uz koje je Hollywood nekada davno plesao i ljubio se pod grančicom imele.
Posljednja ovogodišnja Groznica subotnje večeri i ovaj će vas puta obogatiti, rasturiti, educirati , učiniti sjetnim, mudrim i romantičnim i pružiti još jedan neoborivi dokaz kako je i na kraju 2012. rock and roll najbolja i najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Ekipa ista, standardna-uredničko-autorski tim Rajko Aleksić i Simonida Tarbuk, sjajna interpretatorica svega napisanoga Elvira Slišurić ( još malo, samo dok ja u Novoj Godini ne “srihtam” konačno svoj glas.a, mogle bi, onda probati  i u duetu?! )…

SUBOTA, 29.12.2012. / 19 h, frekvencija 98,1…slušamo se….

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članak
Sljedeći članakTrenutak sjećanja