Profesor Damir Runjaš, čovjek koji je pridonio razvoju i, svjedoci smo, procvatu ženskog odbojkaškog sporta na novogradiškom području, bio je više nego dobar povod razgovoru u studiju Radija Nova Gradiška 21. prosinca čiji prijepis donosimo u cijelosti.

Prije nešto više od 10 godina započela je ova nevjerojatna odbojkaška priča, čije je stranice ispunilo i hodanje po trnju i kamenju. Put nije bio lagan, no nepokolebljivost i ustrajnost na kraju su se isplatili. Ženski odbojkaški klub “Nova Gradiška” dosegnuo je prvoligaški status, točnije, sudionikom je 1. B odbojkaške lige. No, izgledno je kako priča tu ne staje. Ratni štit iskovan uz pomoć Vaših djevojaka i skupine entuzijasta koji Vas bezuvjetno prate i pomažu u radu, svakako su jamstvo daljnjih uspjeha. Razgovaramo sasvim neformalno, u vrijeme zasluženog odmora nakon što ste ostvarili 100% uspješnu bodovnu statistiku te odmakli na 8 bodova razlike od drugoplasirane ekipe Odbojkaškog kluba “Đakovo”. Nakon toliko sportskih napora, putovanja, prolivenog znoja, pa i napora glasnica, kada se ta mašinerija najednom zaustavi, što vam se uglavnom mota po glavi?

Mota mi se odmor trenutno. Ne samo meni, najviše djevojkama koje su od 16. prosinca na zasluženom odmoru. Prvo nam je to u glavama, da dođemo do sebe i fizički, a najviše psihički, jer u pogonu smo od 13. kolovoza, dakle više od 4 mjeseca, bez ijednog prekida. Odigrano je 30-ak utakmica, što službenih, što prijateljskih, što u okviru juniorskog prvenstva. Prvotni plan je bio da odmor bude nešto kraći, do 2. siječnja, međutim, i za nagradu, ali i gledano sa stručne strane, odmor sam ipak produžio do 7. siječnja kada nastavljamo s mini pripremama. Primijetio sam određeno malo zasićenje kod djevojaka i utakmicama, i treninzima, i putovanjima. Stalno su velika očekivanja od njih, stalno se nešto traži, nešto se mora, no ipak su to dosta mlade djevojke, a i malo ih je škola stisnula pred kraj 12. mjeseca, stoga i to treba uzeti u obzir. Tih 4-5 dana više odmora dobro će doći da malo predahnemo i svakako nam neće škoditi u pripremi za drugi dio sezone.

Autor: Zorislav Knežević/photo: arhiva

Komentari
Prethodni članakPredsjednik ponovo u Slavoniji – položaj nacionalnih manjina
Sljedeći članakRecept za ljubav, protiv zimske depresije