Nakon što nas je mjesec prosinac podsjetio na brojne značajne datume u kojima se stvarala Hrvatska, nakon što smo noviju povijest dostojanstveno, uz plamen svijeća, obilježili i u novu ćemo godinu ući sjećajući se.

U domaćinstvu općine Rešetari, u organizaciji članova Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, pod predsjedanjem pukovnika Adama Tomičića, peti dan Nove Godine, ali i posljednji ove, aktualne, bit će prilika za obilježavanje 21.godišnjice Vojno redarstvene akcije ŠIRINCI 92. Program obiježavanja počet će u nedjelju, 30. prosinca  u Rešetarima.

 

Središnji dan svečanosti je subota, 5.siječnja 2013.godine. Početak sadržaja  svečane 21.godišnjice planiran je za 9 sati, skupom uzvanika ispred Društvenog doma u Smrtiću. U 10.30 uslijedit će posveta novog spomen obilježja svim poginulim u  Vojno redarstvenoj  akciji Širinci 92., uz paljenje svijeća i polaganje vijenaca. od 12 sati  planirano je zajedničko druženje gostiju, suboraca  i prijatelja u prostoru Društvenog doma u Rešetarima

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakRecept za ljubav, protiv zimske depresije
Sljedeći članakBožićni ciklus vremena se nastavljas “Tamburicom”