Uspjeli smo doći do ravnateljice novogradiške Gimnazije prof. Nade Peleh-Serenčeš, a u svezi štrajka učenika koji je jutros počeo zbog, kako su istaknuli, loših uvjeta za održavanje nastave tjelesnog odgoja.

Podsjetimo, novogradiški gimnazijalci nastavu tjelesnog odgoja prilikom loših vremenskih uvjeta i u zimsko doba održavaju u Društvenom domu.

“Uopće ne postoji prijepor između Grada i škole, štoviše Grad je izašao maksimalno ususret i ponudio najpovoljniju moguću cijenu. Problem je u nepostojanju dogovora između našeg osnivača (op. a. Brodsko-posavska županija) i Grada koji je vlasnik dvorane da se postigne jedna odgovarajuća cijena. Naravno u prvom redu trpe učenici i škola. Ovaj nedolazak učenika na nastavu nije najavljen, oni su se okupili u dvorištu škole, pozvala sam ih u školu što su odbili. Pozvala sam predstavnike učenika i pojasnila razloge, razumiju sve, ali odbijaju doći na nastavu. Obrazložila sam da mogu odbiti da idu na nastavu tjelesnog odgoja, ali da na ostale predmete trebaju ići. No i to su odbili i njima je sada na volju”, rekla je ravnateljica.

Upitali smo ravnateljicu za prijedlog gradonačelnika koji je rekao da je spreman ponuditi dvoranu učenicima pa čak i pod cijenu besplatnog najma. Ravnateljica je rekla da je razgovarala s gradonačelnikom i da nije iznio takav prijedlog, to nije ni logično, jer ta se dvorana mora i održavati. Ali je maksimalno izašao ususret, ističe i dodaje da je problem u osnivaču koji dobiva decentralizirana sredstva i mora osigurati ta sredstva za najam dvorane.

“Nemamo samo mi taj problem, nego još 3 škole u našoj županiji s većim brojem učenika. Očekujem predstavnike osnivača da tijekom današnjeg dana dođu ovdje i sami pokušaju obrazložiti učenicima ovaj problem i da se iznađe neko rješenje”, kaže ravnateljica.

 

Inače, sve je pripremljeno za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju još jedne školske dvorane u Novoj Gradiški koja bi bila namijenjena gimnazijalcima i kako napominje ravnateljica jednim postupnim pribavljanjem sredstava to bi trebalo krenuti dogodine. 

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakEKSKLUZIVNO: Novogradiški gimnazijalci krenuli u štrajk!
Sljedeći članakIndustrijski park Nova Gradiška – izvanredna lokacija za ulaganje