Učenici novogradiške Gimnazije u utorak, 30. rujna krenuli su u štrajk, kako ističu, zbog nepovoljnih uvjeta za provođenje nastave tjelesnog odgoja.

Naime, kako nam je rekla učenica Minela Babić, nemaju dvoranu za tjelesni odgoj, pa moraju raditi vanjsku nastavu ili u podrumu u jednoj manjoj učionici.

“Navodno se nema novaca za grijanje dvorane”, kaže Babić.

“Napokon se trebalo nešto napraviti zbog te dvorane, jer nije u redu da tjelesni imamo dolje u restoranu u učionici 2×2 ili na stadionu “Sloge” kada je lijepo vrijeme”, napominje Držislav Trobić.

“Uspjeli smo se konačno organizirati kako bi napravili nešto dobro za našu školu i nadamo se da ćemo uspjeti”, kaže Paulina Brnčić.

Tražili smo izjavu od ravnateljice prof. Nade Peleh-Serenčeš, no u ovim trenucima se održava sastanak s profesorima Gimnazije po ovom pitanju, tako da nije bilo u mogućnosti doći do izjave.

Napominjemo kako nam se javio i gradonačelnik Željko Bigović koji je ponudio dvoranu, odnosno prostor Društvenog doma učenicima, pa čak i pod cijenu da nitko ne plati najam dvorane, samo kako bi učenici imali sve potrebne uvjete za obavljanje nastave tjelesnog odgoja. Rekao je da nije problem u Gradu, nego je sada na ravnateljici da odluči.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakNovogradiški tenisači na turniru Daruvar Open 2014.
Sljedeći članakReakcija ravnateljice Gimnazije na štrajk učenika