Realizacijom dvije velike investicije ove godine, Atlantic Grupe u tvornicu za proizvodnju energetskih pločica i tvrtke Klimaoprema u tvornicu za proizvodnju opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore, Industrijski park Nova Gradiška se potvrdio kao jedna od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj i regiji.

Radovi na izgradnji tvornice za proizvodnju energetskih pločica Multipower, započeti u srpnju ove godine, napreduju planiranom dinamikom. Završetak građevinskih radova planiran je za kraj listopada ove godine, a početak probne proizvodnje za početak 2015. godine. Zaposleno je i prvih 30-ak djelatnika, a daljnje zapošljavanje očekuje se uskoro.
Podsjetimo, riječ je o projektu ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta.

Završne pripreme za početak izgradnje nove tvornice KLIMAOPREME d.d., Samobor

 

Ishođenjem građevinske dozvole u najkraćim rokovima i potpisom Glavnog ugovora stvorene su pretpostavke za početak ulaganja tvrtke KLIMAOPREMA d.d. u  izgradnju nove tvornice za proizvodnju opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore. S  obzirom da je za navedeni projekt odobreno sufinanciranje iz sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, zbog obveza investitora vezanih za javnu nabavu, planirani početak izgradnje pomjeren je sa rujna na studeni ove godine. U navedenoj tvornici će u prvoj godini proizvodnje biti otvoreno oko 50 novih radnih mjesta, a uz planirani rast proizvodnje u konačnici će biti otvoreno 150-200  novih radnih mjesta.
„I u ovim pripremnim radovima uvjerili smo se da je odabir Industrijskog parka Nova Gradiška  bila odlična odluka i odlična prilika za dugoročni razvoj našeg poslovanja. Također  ističem vrhunsku profesionalnost i susretljivost predstavnika Grada i Industrijskog parka, te izvanredno funkcioniranje svih uključenih službi, što je najbolja preporuka svim investitorima za odabir ove lokacije. Siguran sam da će naš odabir Nove Gradiške kao odlične lokacije za investiranje i naša  izvanredna iskustva pomoći da i drugi investitori odaberu Industrijski park kao lokaciju za svoje ulaganje“.

Izgradnja izlaza Industrijskog parka na autocestu pri završetku

 

Završetkom izgradnje dijela Južne obilaznice Grada Nova Gradiška u dužini od oko 2.500 m, koji se očekuje do kraja ove godine, Industrijski park Nova Gradiška dobiva direktan izlaz na autocestu.
Visoko konkurentni uvjeti za ulaganje
Ono što Industrijski park doista čini jednom od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj i regiji jest izvanredna lokacija uz međunarodnu autocestu (142 ha), koja je idealna za ulagače koji su usmjereni na tržište Jugoistočne Europe, izgrađena kvalitetna infrastruktura,  cijena infrastrukturno opremljenog zemljišta od 25 kuna po metru kvadratnom, izuzetno konkurentan paket lokalnih poticaja i olakšica, te razumijevanje potreba ulagača i sposobnost da se u kratkim rokovima i na kvalitetan način odgovori na njihove zahtjeve.
U okviru Poslovno inovacijskog centra provode se visoko kvalitetni trening programi za CNC tehnologiju (certificirani SIEMENS-ovi trening programi). Centar je vrhunski opremljen, a razvijena je i uspješna suradnja sa Siemensom i DMG-om, te Strojarskim fakultetom u Slavonskom Brodu. Ovime se Industrijskom parku omogućava da ,uz  standardnu ponudu ulagačima, ponudi i kvalificiranu radnu snagu u području CNC obrade metala, što je već prepoznato kao izuzetno značajna vrijednost za privlačenje ulagača u navedeni sektor.
Zasad je navedeno prepoznalo osam ulagača koji su izgradili vlastite proizvodne prostore u Industrijskom parku, te pet stanara Poduzetničkog inkubatora koji ukupno zapošljavaju oko 300 djelatnika, a ulaganje ATLANTIC GRUPE i KLIMAOPREME predstavljaju dodatnu potvrdu visoke kvalitete i konkurentnosti INDUSTRIJSKOG PARKA NOVA GRADIŠKA.

Autor: Industrijski park NG

Komentari
Prethodni članakReakcija ravnateljice Gimnazije na štrajk učenika
Sljedeći članakPostignut dogovor Gimnazije, Grada i Županije