Oglasi za zdravstvene djelatnike preplavili su opet službenu internetsku stranicu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod izborom poslova za Brodsko-posavsku županiju, što još jednom pokazuje kako u domovima zdravlja i općim bolnicama Županije itekako nedostaje djelatnika, piše Sbplus

Otvorena radna mjesta sve se teže popunjavaju jer je veliki broj liječnika i medicinskih tehničara u potrazi za boljim radnim uvjetima preselio u europske zemlje u kojima su iznimno tražena i veoma dobro plaćena radna snaga.

Sedam radnih mjesta i to na neodređeno vrijeme odnosno ‘za stalno’ otvoreno je trenutno u novogradiškoj Općoj bolnici. Trenutno su u potrazi za jednim prvostupnikom radiološke tehnologije, pet medicinskih tehničara i jednim prvostupnikom sestrinstva.

Dom zdravlja Slavonski Brod za službu patronaže, također na neodređeno, traži prvostupnika sestrinstva, a isto je mjesto trenutno otvoreno i za zamjenu djelatnice koja je na bolovanju. Služba sanitetskog prijevoza slavonskobrodskog Doma zdravlja na neodređeno traži jednog medicinskog tehničara, a raspisan je još jedan natječaj i na određeno vrijeme za isto zanimanje.

Obiteljski dom za starije i nemoćne u Rešetarima također traga za medicinskim tehničarem zbog povećanog opsega posla, a slavonskobrodski Obiteljski dom Lesiv to mjesto nudi na neodređeno vrijeme.

Prvostupnika fizioterapije traži i poliklinika za rehabilitaciju djece Zlatni Cekin u Slavonskom Brodu.

Bit će zanimljivo nakon završetka natječaja provjeriti jesu li sva trenutno otvorena radna mjesta i popunjena s obzirom na činjenicu da je donedavno veliki broj medicinskih tehničara ‘sjedio’ na Zavodu za zapošljavanje, skeptična je ekipa Sbplus portala. 

Foto:Arhiva

Komentari