Stigla je vikend informacija PU brodsko – posavske koju prenosimo u cijelosti:

TEŠKO OZLIJEĐEN 75-GODIŠNJI BICIKLIST

U srijedu (30. rujna), policija je postupala po bolničkoj prijavi da je u prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je u utorak (22. rujna), 53-godišnjak upravljao traktorom za koji je bila priključena neregistrirana šumska prikolica, i kretao se Frankopanskom ulicom u naselju Cernik. Ispred njega, u istom smjeru, biciklom se kretao 75-godišnjak. U fazi obilaska bicikla, 53-godišnji vozač traktora nije vozilo držao na potrebnoj udaljenosti te je došlo do udara zadnjeg kotača prikolice u biciklistu koji je pao na kolnik. U prometnoj nesreći, 75-godišnji biciklist je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 53-godišnjeg vozača traktora podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te Prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

26.700 KUNA (NI)JE DOVOLJNA OPOMENA

U petak, 2. listopada, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u Adžamovcima kontrolirali 24-godišnjaka koji je upravljao neregistriranim traktorom za koji su bile priključene dvije, također neregistrirane, šumske prikolice.

Provjerom kroz informacijski sustav, policijski službenici su utvrdili da 24-godišnjak upravlja traktorom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te da se radi o recidivistu, odnosno ponavljaču prometnih prekršaja.

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, proveden je žurni prekršajni postupak, u kojemu je prekršitelj kažnjen novčanom kaznom od 26.700 kuna.

IZAZVAO PROMETNU NESREĆU PA NAPUSTIO MJESTO DOGAĐAJA

U petak (2. listopada), oko 21 sat, u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom nakon koje je vozač napustio mjesto događaja.

Policija je očevidom utvrdila da se vozač kretao osobnim automobilom kolnikom ulice Matije Gupca od istoka u smjeru zapada, te izlaskom iz zavoja u lijevo nije prilagodio brzinu kretanja, uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva parkirana osobna automobila. Počinitelj prometne nesreće se s osobnim automobilom udaljio s mjesta događaja, a da s oštećenim nije ispunio prava i obaveze propisane u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

21-godišnji počinitelj prometne nesreće je ubrzo pronađen, a alkotestom mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,55 promila alkohola u krvi nakon čega je u policijskoj postaji zadržan do otriježnjenja. Naknadnim provjerama, policija je utvrdila da je 21-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Policijski službenici protiv prekršitelja podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

 

Komentari