U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su dva (2) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a obje zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području BPŽ od početka epidemije tako sada iznosi 650, dok je broj aktivnih slučajeva 21 (2 manje nego prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (isto kao i prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 287 osoba (27 osoba manje nego prethodni dan). Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 136 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima.

Kod 35 gospodarskih subjekata ili organizatora javnih okupljanja evidentirano je kršenje epidemioloških mjera: caffe barovi (12), noćni klubovi (10), sportska natjecanja (9), trgovine (2), frizerski saloni (1) i ostalo (1) te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članak1. ŽNL BRODSKO-POSAVSKA: Budainka Kolonija prva na istoku, Omladinac na zapadu
Sljedeći članakPU brodsko – posavska: U Cerniku teško ozlijeđen biciklist, u Adžamovcima kazna od 26.700 kuna za traktorista…