Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020., a nagrađeni su novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

Podsjetimo, javni poziv za dodjelu ove nagrade raspisan je u svibnju, a prijave su trajale do kraja lipnja. Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja, i slično.

Također, aktivnosti ‘nastavni materijali i obrazovni sadržaji, dijeljenje primjera dobre prakse, primjene inovativnih metoda poučavanja’ ove godine  uključivale su i rad odgojno-obrazovnih djelatnika u nastavi na daljinu čime će se istaknuti i nagraditi njihov dodatan trud koji su uložili tijekom posljednjih mjeseci u pružanju podrške i omogućavanju nastavka obrazovanja svim učenicima, pojasnili su iz Ministarstva proljetos.

S obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima  obratio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.

Među nagrađenima i ove je godine nastavnica Kristina Slišurić iz Osnovne škole “Matija Gubec” Cernik. 

Kristina Slišurić diplomirani je informatičar. Iz životopisa sa stranice Osnovne škole “Matija Gubec” Cernik  Rođena u Varaždinu. Od rujna 2004. godine zaposlena sam u OŠ „Matija Gubec“ Cernik u Cerniku kao učitelj informatike. Osim same nastave, od prvog dana zaposlenja s učenicima uređujem školsku web stranicu koja je do sada postigla značajne i zapažene rezultate na mnogim natjecanjima (CARNetov Webfestival 2008. – prvo mjesto, „Skockajte web“ 2009. treće mjesto, „Skockajte web“ 2010. osmo mjesto, „Skockajte Web“ 2011. – troje najboljih, „Skockajte web“ 2012. – pohvala za sudjelovanje u Klubu najskockanijih, Enter TOP 5 2005./2006. 1. mjesto, Enter TOP 5 2008./2009. 3 mjesto). U prosincu 2018. nagrađen Digitalni obrazovni sadržaj Potraga za blagom nagradom ministrice.  Uz informatiku kao primarno područje zanimanja i usavršavanja, posebno je zainteresirana za ekološke teme i u tom pogledu u školi je inicijator i voditelj brojnih aktivnosti i projekata koje predstavljam i na školskoj web stranici. U slobodno vrijeme aktivno se bavi planinarenjem, digitalnom fotografijom i web dizajnom, a ljubav prema svemu navedenome prenosi i na svoje učenike.

Komentari
Prethodni članakPU brodsko – posavska: U Cerniku teško ozlijeđen biciklist, u Adžamovcima kazna od 26.700 kuna za traktorista…
Sljedeći članakDanas sa gledateljima: Dođite podržati HMNK Nova Gradiška u dvoranu ETEŠ NG!