Tijekom vikenda (od 22. do 24. lipnja) na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 13 kaznenih djela. Na prometnicama se dogodilo 10 prometnih nesreća od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 3 osobe su teško ozlijeđene, dok su 3 osobe lakše ozlijeđene. U području javnog reda i mira evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira za koje su počinitelji sankcionirani sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Počinitelj kaznenog djela otkriven na novogradiškom području

Obavljajući zadaće sprječavanja svih vrsta i oblika kriminaliteta, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 21. lipnja, u 1.20 sati, na državnoj cesti D51 u blizini naplatnih kućica (Nova Gradiška), kontrolirali su osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnjak. Utvrđeno je da Policijska postaja Zadar traži navedenog zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Također je utvrđeno da upravlja automobilom, a kod sebe nema vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu. Policijski službenici su 26-godišnjaka uhitili te mu za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici izdali prekršajne naloge, a potom ga predali na daljnje postupanje u Policijsku postaju Zadar.

Oštetio vrata na ulazu u gradsku tržnicu

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenja tuđe stvari. Potvrđena je sumnja da je 53-godišnjak, dana 5. lipnja, u jutarnjim satima, u Slavonskom Brodu (Gundulićeva ulica), tjelesnom snagom oštetio vrata na sporednom ulazu u gradsku tržnicu. Policijski službenici protiv 53-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policajci zaplijenili drogu marihuanu, indijsku konoplju i amfetamin

Obavljajući zadaće suzbijanja zlouporabe droge policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske (20. i 23. lipnja), od četiri osobe su oduzeli 33,78 grama droge marihuane, 0,65 grama biljke indijske konoplje i 0,25 grama droge amfetamin (tzv. speed).

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, dana 20. lipnja, oko 11 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku u zajedničkoj suradnji sa carinom kontrolirali su autobus. Prilikom pregleda u prtljazi 27-godišnjaka (državljanin Bosne i Hercegovine), pronađeno je i oduzeto 6,6 grama droge marihuane te je istom uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Dana 20. lipnja, u 23.40 sati policijski službenici su u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, kontrolirali osobni automobil, u kojem su se kao putnici nalazili 22-godišnjak i 21-godišnjak, a koji kod sebe nisu imali identifikacijske dokumente. Pritom je od 22-godišnjaka oduzeto 25,63 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, te mu je izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, dok je 21-godišnjaku izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 23. lipnja, oko 0,35 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, između ostalih kontroliran je 31-godišnji putnik u autobusu (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), kod kojega je pronađeno i oduzeto 1,55 grama droge marihuane. Policijski službenici su 31-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Nadalje dana 23. lipnja, u 15.40 sati, u blizini Lužana je kontroliran osobni automobil i 25-godišnjak od kojega su policijski službenici oduzeli 0,65 grama biljke indijske konoplje i 0,25 grama droge amfetamin (tzv. speed). Protiv 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članak“Antunovo” u Batrini
Sljedeći članakLovačka udruga „Gostinac“: održan turnir u gađanju letećih meta