Tradicionalno, s prvim danom nove školske godine, prvašiće u gradskoj Osnovnoj školi Ljudevita Gaja obišli su predstavnici Grada Nova Gradiška, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i u ime Odjela društvenih djelatnosti Marko Ćosić i uručiliim prigodne poklon pakete.

Osnovna škola Ljudevita Gaja  ove školske godine upisala je u matičnoj školi 54 učenika, a u područnoj školi 8 učenika. U odnosu na prošlu godinu to je povećanje za jedan razred više.

U ime čelništva škole mališane je pozdravila ravnateljica Blagica Pečnjak, poželjela im dobrodošlicu u školske klupe i puno radosnih i sretnih dana provedenih u ovoj obrazovnoj ustanovi: – Polazak u školu jedan je od najvažnijih trenutaka u životu svakog djeteta, nadam se da će im dani provedeni u našoj školi biti kvalitetni, edukativni i da će djeca u školu uvijek dolaziti s osmijehom. Uvijek je ovo jedan od sretnih i napetih trenutaka. Nema potrebe za strahom, nastojimo uvijek pokazati našim učenicima prijateljstvo i da smo ovdje zbog njih. No, učenici moraju očekivati da će raditi i učiti te s vremenom postati samostalni. Razvijanje samostalnosti je jedna od velikih stvari kod učenika. Roditeljima želim poručiti da ne sažalijevaju svoje djecu zato što idu u školu.

Nije uzalud ona izreka „Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba”. To je, doista, jedno lijepo doba u kojem našoj djeci pružamo ono što trebaju imati, puno ljubavi, podrške i puno reda u životu. Dijete treba postati samostalno, a u školi je uvijek lijepo. Radovi na obnovi krova škole su počeli, zbog toga učenici prvih do trećeg razreda u školu idu u poslijepodnevnoj smjeni, a učenici ostalih razreda u prijepodnevnoj smjeni. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca, hoće li to, zaista, biti tako, teško mi je reći – istaknula je ravnateljica Pečnjak.

– Drago mi je da sam danas došao podržati ove naše male prvašiće koji su došli ushićeni i sretni. Došli smo pozdraviti i njihove roditelje te učitelje koji su im velika podrška u svemu. Grad Nova Gradiška svake godine nastoji prigodno darivati naše prvašiće i uručiti im skromne poklone. Želimo im sretno školovanje i da se jednoga dana, kada završe svoje obrazovanje, ponovno vrate u naš grad – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

Dobrodošlicu su mališanima uputili i njihovi, nešto stariji prijatelji, učenici drugih razreda osnovne škole koji su im priredili prigodan program.

 

Komentari
Prethodni članakRezultati provedene akcije „Brzina“: U Batrini vozio brzinom od 131 km/h
Sljedeći članakČetiri razreda prvašića u OŠ “Mato Lovrak” – posjetili ih gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica GV Dinka Matijević