Za skoro sve učenike diljem Lijepe naše započela je školska godina 2023./2024. Nakon ljetnih praznika i odmora red je ponovno se vratiti u školske klupe, starim obavezama, knjigama i vježbenicama, prijateljima iz klupe, velikom i malim odmorima, školskim priredbama i svim čarima i “mukama” koje školska godina donosi.

Kao i svake godine, šestogodišnjaci i sedmogodišnjaci, do jučer još predškolci, početkom nove školske godine po prvi puta uzbuđeno otkrivaju svoje nove škole, sjedaju u školske klupe, upoznaju učitelje i učiteljice, te s nestrpljenjem očekuju za njih prvo školsko zvono.

U svim osnovnim školama na području grada Nova Gradiška raznim priredbama i programima, danas je ukazana dobrodošlica “đacima prvacima”.

Ispred grada Nova Gradiška, učenike, roditelje i učitelje ove godine u OŠ “Mato Lovrak” posjetili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća, te direktorica TZ Dinka Matijević, kako bi poželjeli ovogodišnjim prvašićima ugodan početak školske godine, uspjeh i uživanje u narednim mjesecima, te im uručio i prigodne poklone.

Ispred škole prvašiće je pozdravila ravnateljica Vesna Lončar-Cindrić i poželjela im dobrodošlicu u školske klupe:

-“Želim vam da budete veseli, vedri, znatiželjni i da s osmijehom ulazite i izlazite kroz ova vrata, kroz cijelo vrijeme svog osnovnoškolskog obrazovanja. Dragim roditeljima poručujem su djeca u odgovornim rukama i da ćemo ih štititi i pružiti im najviše i najbolje što možemo unutar ove naše škole.”

Prvi put nakon 9 godina u OŠ “Mato Lovrak” upisalo se više prvašića nego prethodne godine. Navela je Vesna Lončar-Cindrić:

-“Danas smo sretni i ponosni jer nam je u našu matičnu školu došlo 73 učenika u prvi razred. Također smo primili 11 učenika u našu područnu školu u Lupini i jedno dijete u Mačkovcu. Što se tiče prvašića imamo 13 više u odnosu na prošlu godinu u Novoj Gradiški, te 5 više u Ljupini. Ove godine imamo 4 razredna odjela djece prvih razreda i jako smo zadovoljni.”

Mališane i njihove roditelje pozdravio je i gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić:

-“Dragi prvašići i roditelji dobro došli u ovu školu. Svake godine se ponavlja ista priča, a već dugo godina dolazimo ovdje sa zadovoljstvom gdje sam i ja proveo prekrasnih 8 godina života. Tu vas čekaju neke nove stvari, brojke i slova i to će vas jednog trenutka jako razveseliti, a to je onaj trenutak kada ih budete sve naučili. Mogu reći da u ove naše dvije osnovne škole, pa se to nastavlja na Gimnaziju, ETEŠ i Industrijsko-obrtničku školu kvalitetno radi. Rezultat je jako dobar i evidentan na nacionalnoj razini. Ove godine smo dobili nevjerojatne rezultate da od 120 gradova, koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, te po rezultatima tih natjecanja Nova Gradiška je među 10 najboljih gradova u Hrvatskoj. Da stvar bude bolja, 9 od tih 10 gradova su veliki gradovi, dok je Nova Gradiška jedini srednji grad, a po rezultatima je ispred Osijeka, što je vrlo važno. Dragi roditelji znajte da svoju djecu ostavljate ovdje među dobre, kvalitetne i pametne ljude koji će zaista najbolje odraditi svoj posao i učiniti njih još boljim.”

Dobrodošlicu novim prvašićima uputili su učenici drugih razreda osnovne škole koji su im uz vodstvo svojih učitelja priredili prigodan program.

Komentari
Prethodni članakPrvašići, sretno: U Osnovnoj školi Ljudevita Gaja svečano dočekali učenike prvih razreda
Sljedeći članakNastavak romantične komedije: U kino stiže “Moje grčko vjenčanje 3”