Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, proveli su četverosatnu preventivno – represivnu akciju „Brzina“ u suradnji s drugim Policijskim upravama (Policijskom upravom osječko – baranjskom, Policijskom upravom vukovarsko – srijemskom i Policijskom upravom požeško – slavonskom).

Akcija je primarno bila usmjerena na vozače koji prekoračuju propisne i dozvoljene brzine kretanja vozila, koji su za počinjeni prometni prekršaj kažnjeni zakonom propisanom kaznom. Takvih prekršaja je u samo četiri sata akcije bilo čak 62, a zajedno sa ostalim prekršajima 68.

U vrijeme trajanja akcije, policajci su ukupno utvrdili 68 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji se odnose na: 62 prekršaja nepropisne brzine, 1 prekršaj odbijanja testiranja na opojne droge, 1 prekršaj nepropisnog pretjecanja, 1 prekršaj nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 1 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj ne korištenja zaštitne kacige, te 1 ostali prekršaj.

Najveća izmjerena nepropisna brzina u naselju iznosi 131 km/h, a ona je utvrđena u Batrini, dok je izvan naselja, utvrđena najveća nepropisna brzina od 124 km/h.

Na području policijskih uprava koje su koordinirano sudjelovale u provođenju akcije utvrđeno je:

  • Ukupno 179 prometnih prekršaja. U vrijeme provođenja akcije iz prometa je isključeno 2 vozača,
  • od navedenih aktivnosti, za izdvojiti je 175 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 1 prekršaj neregistriranog vozila, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 nekorištenja zaštitne kacige, 4 nepropisna korištenja mobitela

Preventivno-represivna akcija je ciljano provedena u onom vremenu u kojem će u sljedećim danima djeca, a pogotovo prvašići biti prisutni na cestama kao sudionici u prometu. Još jednom apeliramo na sve vozače da voze propisanim brzinama, a naročito u zonama škola i pješačkih prijelaza, da ne koriste mobitele za vrijeme vožnje, da koriste sigurnosne pojaseve i da ne konzumiraju alkohol ukoliko će u prometu sudjelovati u svojstvu vozača.

Provedena akcija nije izolirani slučaj provođenja preventivno-represivnih akcija već će policijski službenici i u sljedećem tjednu pojačano nadzirati promet, a nadzor će biti usmjeren upravo na one prekršaje koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća (brzina, mobitel, pojas i alkohol).

Policijska uprava brodsko-posavska želi svim sudionicima sigurno sudjelovanje u prometu.

Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakJoš jedan uspješan vikend za novogradiške atletičare
Sljedeći članakPrvašići, sretno: U Osnovnoj školi Ljudevita Gaja svečano dočekali učenike prvih razreda