Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, intervenirali su 31. listopada, po dojavi o provali u obiteljsku kuću u Sibinju. Pritom je utvrđeno da je 37- godišnjakinja u vremenu od 16.30 do 17.10 sati, provalila prozor na obiteljskoj kući, ušla u unutrašnjost te iz jedne sobe otuđila veću količinu raznog nakita (prstenje, lančići, naušnice i dr.). Po izlasku iz kuće ju je uočio član obitelji vlasnika kuće, nakon čega je pobjegla sa otuđenim predmetima. Policajci su osumnjičenu ubrzo (17.15
sati) uhitili, kao i 36-godišnjaka u 17.45 sati na području Slavonskog Broda, a koji je također prethodno bio u Sibinju, u blizini kuće u koju je osumnjičena provalila, čekajući ju u osobnom automobilu. Policijski službenici su otuđene predmete pronašli, oduzeli od osumnjičene i vratili vlasniku. Protiv oboje policija podnosi kaznene prijave.

Tijekom vikenda, policijski službenici Policijske uprave intervenirali su u tri slučaja remećenja javnog reda i mira, od čega dva puta u Slavonskom Brodu, te jedan puta u Novoj Gradiški. U prvom slučaju, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, intervenirali su povodom dojave o tučnjavi na odmorištu Marsonia – jug, u Slavonskom Brodu (dana 2. studenoga, oko 22 sata). Dolaskom na mjestu događaja, policajci su uočili tragove tučnjave (palice, razbijeno staklo, ostatke zapaljenih “bengalki“ i sl.).  

U drugom slučaju, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 2./3. studenoga, tijekom nadzora javnog prostora, u Slavonskom Brodu, na Trgu S. Miletića, u vremenu od 23.50 do 0,10 sati, uočili su više osoba. Potvrdili su da se radi
o 11 osoba (u dobi od 18 do 30), koje su konzumirali alkoholna pića na javnom prostoru. Svim prekršiteljima su uručena pisana upozorenja zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U trećem slučaju radilo se svađi i tučnjavi dvije alkoholizirane osobe (u dobi od 20 i 43), dana 3. studenoga, u 0,30 sati, u Novoj Gradiški, ispred jednog ugostiteljskog objekta. Pritom nije bilo tjelesnih ozljeda. Policajci su obojicu alkoholiziranih (1,96 promila i 1,57 promila) sudionika remećenja javnog reda i mira doveli i zadržali u policiji, te protiv njih podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Komentari
Prethodni članakCrni tjedan na prometnicama, poginulo 11 osoba: ”Moramo ići prema izvorištu problema”
Sljedeći članakHŽ Infrastruktura – Reagiranje na članak ”Nečuveno: Pogledajte kako je vlak večeras prošao kroz Dragalić!”