Demanti na članak ”Nečuveno: Pogledajte kako je vlak večeras prošao kroz Dragalić!” prenosimo iz HŽ Infrastrukture:

Dana 01.11.2019. godine na portalu radiong.hr objavili ste članak pod naslovom ”Nečuveno: Pogledajte kako je vlak večeras prošao kroz Dragalić!” autorice Sanje Bukvić. (https://radiong.hr/necuveno-pogledajte-kako-je-vlak-veceras-prosao-kroz-dragalic/).

U tekstu autorica piše ”… Na pružnom prijelazu u Dragaliću prije nekih sat vremena vlak je prošao upravo ovako, bez spuštene rampe! …”.

Spomenutog datuma nije bilo nikakvih neispravnosti na uređaju za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Dragalić. Pregledom zapisa s uređaja za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza djelatnici HŽ Infrastrukture utvrdili su da je uređaj ispravno funkcionirao za sve vožnje toga dana. Osim toga, radnici su nakon vaše objave zaposjeli željezničko-cestovni prijelaz, pregledali ga i pratili daljnje vožnje vlakova. Nikakve nepravilnosti nisu uočene.

Postoji mogućnost da ste objavili fotografiju snimljenu za vrijeme nekog prijašnjeg kvara kada je uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza bio isključen. Ističemo da u takvim okolnostima, kad je rampa podignuta, a željeznički promet se odvija, sigurnost cestovnog prometa preko prijelaza nije upitna jer svi vlakovi dobivaju nalog koji ih obvezuje da se zaustave ispred željezničko-cestovnog prijelaza, daju zvučni signal i nastave s vožnjom od 5 km/h tek kada se uvjere da su sva cestovna vozila stala

Posljednji kvar na uređaju za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Dragalić bio je 25.10.2019. godine kada je zamijenjen neispravni senzor.

Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakProvalnica uhvaćena “na djelu”, svađa i tuča ispred ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški
Sljedeći članakDonosimo tablicu s podacima: Nema dovoljno stručnih nastavnika pa učenicima nastavu drže i oni bez odgovarajućeg obrazovanja