Nakon 14 dana vratila se press konferencija Nacionalnog stožera. Na njoj će članovi iznijeti najnovije podatke o stanju s koronavirusom u Hrvatskoj. Za razliku od dosadašnjih presica ova će se održati u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova RH.

-” Danas je 140. dan od pojave koronavirusa u RH. Imamo 53 pozitivne novozaraženih u 24 sata. Prosječna životna dob je 47,4 godine. U posljednja 24 sata imamo 204 testiranja. Ukupno je 94.175 testiranih. Na respiratoru je 4 bolesnika. Zbog tehničkih poteškoća u Istarskoj županiji jučer nije upisan točan broj zaraženih. Od jučer nemamo preminulih”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Od danas su na snazi nove mjere prema kojima bi građani trebali nositi maske u svim zatvorenim prostorima, s naglaskom na trgovine, javni prijevoz i zdravstvene ustanove.

“Nemamo značajnih novih žarišta. Imamo nekoliko vjenčanja i raznim krajevima, i nekoliok prolsava. Imamo jedno novo žarište u domu zs starije u Umagu. Jučer je uzeto 90 briseva, i svi su negativni, što je dobra vijesti. U još jednoj ustanovi je zbog temperature bio uzet velik broj briseva u SMŽ i svi su negativni”, rekao je Capak.

Izvor: Vijesti.hr

Komentari
Prethodni članakRavnateljica NCVVO-a nahvalila rezultate maturanata: Daleko bolji rezultati od prošle godine
Sljedeći članakProjekt Tata slikovnica zabavio novogradiške vrtićance