Projekt CENTAR KOMPETENICIJA ZA NAPREDNO INŽENJERSTVO NOVA GRADIŠKA, uspješno je prošao sve kriterije pred-odabira, te je  upisan na Listu odabranih prijavitelja koji se mogu javiti na Ograničeni poziv za Podršku razvoju Centara kompetencija, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Cilj realizacije projekta je „unapređenje konkurentnosti poslovnog sektora i regije uspostavom razvojno istraživačke infrastrukture i povećanim ulaganjem u razvoj novih proizvoda i usluga zasnovanim na aktivnostima istraživanja i razvoja“. Projekt je usmjeren na napredno inženjerstvo u području strojarstva (brza izrada prototipova, automatizacija i robotika, ICT), te održivu proizvodnju i preradu hrane.  

Prijavitelj projekta, CENTAR KOMPETENICIJA ZA NAPREDNO INŽENJERSTVO NOVA GRADIŠKA d.o.o., i partneri:
1 INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA  d.o.o., Nova Gradiška
2 KLIMAOPREMA d.d., Samobor,
3 MIG AUTOMATIKA d.o.o., Nova Gradiška,
4 HLADNI VAL d.o.o., Nova Gradiška,
5 ALTPRO d.o.o., Zagreb,
6 ATLANTIC MULTIPOWER d.o.o., Nova Gradiška,
7 CLARUM d.o.o., Nova Gradiška,
8 ININ informatički inženjering d.o.o., Slavonski Brod,
9 STROJARSKI FAKULTET U SLAVONSKOM BRODU, Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku,
prepoznali su potrebu za  razvojem inovacijskog sustava kao osnove za pametan, uključiv i održiv razvoj regije te unapređenju konkurentnosti poslovnog sektora i regije. Projekt uključuje ulaganje u istraživačku infrastrukturu (izgradnja i opremanje), te provedbu 10 kolaborativnih  razvojno istraživačkih projekata partnera, koji uključuju  industrijsko istraživanje i eksperimentalni razvoj.

Podsjetimo, Grad Nova Gradiška je u rujnu 2016. osnovao CENTAR KOMPETENCIJA ZA NAPREDNO INŽENJERSTVO NOVA GRADIŠKA d.o.o., kao organizaciju za istraživanje i širenje znanja, kako bi se stvorile pretpostavke za prijavu Projekta na Javni poziv za razvoj Centara Kompetencija.  „Izuzetno smo zadovoljni što smo uspješno okončali vrlo zahtjevnu proceduru,  ispunili sve izuzetno zahtjevne kriterije pred-odabira, te uvršteni na Listu odabranih prijavitelja (34) koji se imaju pravo Javiti na Ograničeni poziv za Podršku razvoju Centara kompetencija (raspoloživa sredstva 795 mil kn).  U narednih nekoliko mjeseci predstoji nam izuzetno zahtjevan i kompleksan posao pripreme Projektne prijave, ali se nadamo,  da ćemo u suradnji s Gradom Nova Gradiška i ostalim partnerima, i navedeni posao uspješno realizirati“ rekla je Larisa Vukušić, mag.oec., direktorica CEKOM-a.

„Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška, s obzirom na sadržaj i vrijednost projekta sigurno predstavlja jedan od ključnih razvojnih projekata Grada Nova Gradiška. Drago nam je da su naši partneri prepoznali vrijednost i potencijal projekta, te mogućnost da razviju nove proizvode i usluge i povećaju svoju konkurentnost na tržištu, uz značajno EU sufinanciranje u okviru ovog projekta.  Istovremeno projekt CEKOM predstavlja i značajan iskorak u razvoju Industrijskog parka, te očekujemo da će zahvaljujući  i  aktivnostima CEKOM-a novi kvalitetni investitori ulagati i otvarati nova kvalitetna radna mjesta u Industrijskom parku“ rekao je Vinko Grgić, dipl. inž. arh., Gradonačelnik Grada Nova Gradiška.

 

Komentari