Kako smo već najavili, tradicionalna kulturna manifestacija koja za cilj ima vratiti knjizi mjesto koje joj pripada i u našem će gradu potrajati sve do 15.studenoga. Mjesec hrvatske knjige ove je godine posvećen Europskoj godini starneja i međugeneracijske solidarnosti, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Nakon prošlotjednog druženja s Mirom Gavranom, sadržaji Mjeseca knjige nastavljaju se i narednih dana. Već sutra, u srijedu, 24.listopada, najmlađe čitatelje na dječjem odjelu Gradske knjižnice čeka likovna radionica ČUDOVIŠTA U KNJIŽNICI, slikara i pisca Stanislava Marijanovića. U radionici će sudjelovati učenici likovnih skupina gradskih osnovnih škola sa svojim voditeljima, te pjesnikom Dubravkom Marijanovićem. Svakodnevno, zahvaljujući predanom radu knjižničarki Renati Matijašević, Anki Višić i MIrjani Pranjić čekaju vas vedre literarne, likovne i dramske radionice, za koje, doduše, morate biti prvašić . Tijekom 30 sjajnih dana Novogradiščane očekuje i druženje s vječnim novogradiškim dječakom, kroz jedinstvenu književnu večer, čiji će domaćin biti veliki Tito Bilopavlović. Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige predstavit će i dramski igrokaz pjesnikinje Sanje Šimić pod nazivom Riječi u pokretu-vrijeme koje nas spaja.

Mjesec studeni obiluje događanjima, koja ćete dobro morati rasporediti da sve stignete popratiti. Knjižnica će u suradnji s novogradiškim volonterima i Maticom Hrvatskom pokrenuti projket Knjige do umirovljenika i najpotrebitijih ili KAKO DO ČITATELJA?,  kojim će nastojati knjigu kao najvredniji poklon,  pronijeti do svačijeg doma. U pripremi je i izložba Alojzija Cindrića, Tihane Cindrić i Katarine Oršulić pod nazivom ČITAJMO ORWELLA, kao i predstavljanje foto slikovnice, uz sudjelovanje učenika glazbene škole, te članova Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška, sve planirano za 15.11.

7.dan mjeseca studenoga večer je romske poezije i glazbe koja će biti i sjajan povod za promociju takozvane romske police u Gradskoj knjižnici.I poznata pjesnikinja amaterka našega grada, Evica Kraljić dobit će priliku da sugrađanima predstavi novo djelo, uz glazbu i ugodne razgovore.

Na vrijeme upišite datume u svoje radne planere i budite dio mjesečnih događanja u Gradskoj knjižnici. Jer, knjiga je najbolja i najeftinija ulaznica za čarobne svjetove u kojima još niste bili, a djelatnici knjižnice čekaju vas širom otvorenih vrata.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakZapaženi rezultati okučanskih nanbudaša u katama
Sljedeći članakJučer povijest – danas senzacija