Zamjenik ministra gospodarstva, Alen Leverić i župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić potpisali su ugovor o dodijeli potpora iz Jamstvenog fonda u iznosu od 1. 175.000 kuna.

Brodsko-posavska županija je od Ministarstva gospodarstva preko Jamstvenog fonda dobila 1. 175.000 kuna za potporu prerađivačkoj industriji i inovacijama u prerađivačkoj industriji. Na ovaj način moći se se plasirati krediti u iznosu od 15 milijuna kuna kreditnog potencijala za poduzetnike, a dio rizika preuzima Jamstveni fond i lokalna razvojna agencija.

“Vjerujem da ćemo na temelju ovog Fonda potaknuti prerađivačku industriju, to je velika pomoć našoj županiji i smatram da će to biti jedan od koraka poboljšanja gospodarstva u ovom dijelu Hrvatske”, rekao je župan Danijel Marušić.

Ministarstvo gospodarstva je ove godine raspisalo natječaj na iznos od 30 milijuna kuna za Jamstveni fond. Na taj način se osim što se preuzima dio rizika smanjuju i kamate na kredite.

“Mi očekujemo da se ova sredstva do kraja godine u potpunosti potroše jer na taj način postoji mogućnost da se povećaju sredstva za ovakav projekt. Brodsko-posavska županija ima znanja u izdavanju jamstva, a i drugi natječaji koje radi Razvojna agencija BPŽ su uspješni. Tijekom 2013. i 2014.godine u Brodsko-posavsku županiju je došlo potpore ministarsva gospodarstva u iznosu od 6.5 milijuna kuna”, kazao je zamjenik ministra gospodarstva, Alen Leverić.

U sljedećih mjesec dana bit će poznato koje će se poslovne banke uključiti u program, a prema riječima Dragana Jelića, direktora Razvojne agencije Brodsko-posavske županije, u obzir dolaze banke koje će ponuditi najniže kamatne stope. Javni poziv i sve ostale informacije vezane uz početak programa bit će objavljene na službewnoj web strancii Razvojne agencije Brodsko-posavske županije.

Autor: Soundset Brod

Komentari
Prethodni članakRužica Vidaković 2013. nije bila u sukobu interesa
Sljedeći članakRedovna Izborna skupština gradske organizacije Mladeži HDZ-a (photo)