Na sadržaj članka “Sumnjivci u županijskoj Upravi viču – Drž’te lopova?”, reagirala je bivša zamjenica brodsko-posavskog župana i aktualna županijska vijećnica, Ružica Vidaković. U kojoj mjeri se gospođa Vidaković referira na sadržaj članka (koji govori o njezinom propitivanju mogućeg Ćosićevog sukoba interesa) a u kojoj mjeri nastoji skrenuti pažnju sa suspektnog trošenja županijskog novca, prosudite sami.

Poštovani , 

Lijepo vas molim da objavite moje priopćenje na vašem portalu kao i u prilogu dostavljenu Odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 15. svibnja 2013.g. 

Također bi bilo od vas profesionalno da moje ime i moje aktivnosti kao županijske vijećnice ako želite kompromitirati to činite istinom, a ne lažima i osobnim pretpostavkama. 

Budući ste i prošle godine na vašem portalu na isti način to radili po pitanju istih optužbi bilo bi korektno da ste nakon toga objavili i ovu Odluku koju vam šaljem u privitku. 

Kao vijećnica nisam tražila ništa od predsjedavajućeg osim onoga na što imam pravo po Poslovniku Županijske skupštine. Itekako mi je poznato da SBTV kao i drugi mediji dobivaju potpore iz proračuna Brodsko – posavske županije. Međutim, nakon što sam od predsjednika Županijske skupštine osobno dobila potvrdu da je vlasnik SBTV-a, nisam ništa zlonamjerno niti mimo svojih ovlasti učinila, ako sam pitala koji je to iznos. I vama je poznato da postoje sukobi interesa i najbolje ih je provjeriti kao što je to Povjerenstvo obavilo i u mom slučaju. 

Ja, Ružica Vidaković nemam egzistencijalni grč. Radim u Turističkoj zajednici od 1982.g. i svojim odlaskom na dužnost zamjenice župana sam potpisala Ugovor da ću se po završetku mandata vratiti, što sam i učinila. 

Istina je da je sadašnji predsjednik HDZ-a inzistirao na tome da mjesto zamjenice župana bude iz HDZ-a, ali to za mene nije bilo ništa što bi me ražalostilo niti sam osoba koja smatra da je to mjesto započelo samnom i da samnom mora i završiti. I dalje ću u Županijskoj skupštini u ime svoje stranke podržavati sve što je dobro, ali ću i upozoravati na sve ono što smatram da nije dobro i što je u suprotnosti sa zakonima i propisima. To sam rekla i HDZ-u i nije rijetkost da smo u ime HSLS-a većinu točaka podržali.  

Sve u životu sam napravila slušajući svoju savjest i sustav vrijednosti koji su mi ugradili moji roditelji. Danas imam 32 godine staža i ponosna sam na svoj radni vijek kako u Turističkoj zajednici tako i u Brodsko – posavskoj županiji jer sam svoj posao radila odgovorno. Iza mene nema nikakvih kaznenih prijava. Odgovorno sam sudjelovala u realizaciji  mnogih kapitalnih projekata i osobno izlobirala pristojni iznos novca koja su uložena u našu županiju, poglavito u vrijeme kada je HSLS-a imao državnog tajnika u Ministarstvu socijalne skrbi gđu. Doricu Nikolić i u Ministarstvu obrazovanja gospodina Želimira Janjića.

Nikada paralelno uz svoj rad nisam imala tvrtku kroz koju sam poslovala naplaćivala i tržila iz proračuna. Nažalost, velika većina danas koja sjedi u Županijskoj skupštini to radi preko svojih sestrinskih tvrtki ili svojih vlastitih i još se ljute kada ih se upozori da to nije korektno. Ima jedino svako malo blaćenja  na vašem portalu koje niste našli za shodno demantirati nakon što vam je objava Odluke bila dostupna na stranicama nadležnog Povjerenstva. To vam nije bilo zanimljivo iz samo vama poznatih razloga?

Žalosno je i to što se osobno jako dobro poznajemo i poznato vam je da sam iz velike obitelji, najmlađe od petero djece iz kuće u kojoj se živjelo od svoga rada i gdje je obraz i odgovornost bila na prvom mjestu.    

Želim vam dati do znanja da neću svoje  vrijeme trošiti i pisati  komentare pod šifriranim imenima o vama i vašem statusu i prijateljevanju sa ljudima iz HSLS-a  koji su vam bili nekada bliski kao što vam je to danas osoba koju s razlogom branite, a ne bi trebali, jer ju nitko niti ne napada. Uostalom, eventualnu krivnju tek treba dokazati nakon što se dostave traženi podaci od nadležnih službi. 

I na kraju još jedna činjenica. Odgovor Povjerenstva je od strane županijskih službi Brodsko – posavske županije, a kojima je nadređen predsjednik Skupštine, dostavljen  mi je od strane županijskih službi 15. 10. 2013.g. Zašto je tako dugo stajao u ladici u županiji ako je Povjerenstvo donijelo Odluku kojom me oslobađa svih optužbi 15. 5. 2013., punih pet mjeseci. I to valjda nešto govori? Nekom je bilo u interesu o tome šutjeti kao i vama koji nikada niste objavili spomenutu Odluku o Obustavljanja postupka protiv mene jer su sve optužbe neutemeljene. 

Sa ovim završavam i želim vam puno zdravlja i miran san jer to vam je potrebno.

S poštovanjem,

Ružica Vidaković

 

Ruzica Vidakovic – Odluka o obustavi postupka.pdf

Autor: Jerko Zovak/sbplus.hr

Komentari
Prethodni članakSumnjivci u županijskoj Upravi viču – Drž’te lopova?
Sljedeći članakPrerađivačka industrija dobiva potporu Jamstvenog fonda