Ubrzano širenje zaraze i porast broja oboljelih od COVID-19, odražava se i na stanje u osnovnim i srednjim školama Brodsko-posavske županije. Temeljem ankete provedene 19. siječnja 2022. godine u osnovnim i srednjim školama kojima je Brodsko-posavska županija osnivač utvrđeno je kako su trenutno 82 nastavnika zaražena virusom COVID-19, a 38 djelatnika je u samoizolaciji. Također virusom SARS-CoV-2 zaražena su 274 učenika dok ih je 976 pod mjerom samoizolacije. Zbog naglog širenja zaraze i podaci se mijenjanju iz sata u sat, tako da može doći do određenih odstupanja u točnosti podataka.

Sukladno mogućnostima ravnatelja osnovnih i srednjih škola da procjene epidemiološku situaciju u svojim ustanovama te predlože model za odvijanje nastave s ciljem sprječavanja širenja zaraze i očuvanja zdravlja kako učenika tako i djelatnika, od osnivača Brodsko-posavske županije zatraženo je, a što su poslije prihvatile i druge škole, donošenje Preporuke o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije od 21. siječnja 2022. do 4. veljače 2022. godine.

U Preporuci stoji kako nastavno na epidemiološku situaciju uzrokovanu bolešću Covid-19, kao i temeljem postojećeg stanja u školskim ustanovama, sve osnovne i srednje škole na području Brodsko- posavske županije, a koje nisu u mogućnosti organizirati nastavu po Modelu A (nastava u školi) u razdoblju od 21. siječnja 2022. do 4. veljače 2022. godine mogu organizirati nastavu po Modelu C (nastava na daljinu ili online nastava). U slučaju promjene epidemiološke situacije, a na prijedlog pojedine školske ustanove za promjenom modela rada, moći će se odlučiti drugačije.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije i dalje će kontinuirano pratiti razvoj epidemiološke situacije te sukladno eventualnim potrebama donositi daljnje mjere i preporuke s ciljem suzbijanja širenja zaraze o čemu će pravodobno izvještavati javnost.

Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji 263 nova slučaja zaraze
Sljedeći članakPolicija upozorava “vesele vozače”: Pazite sutra kako vozite, kazne su visoke!