Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih “Prevencija” u suradnji s Udrugom za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja “Pozitiva” i Gradom Nova Gradiška provodi još jedan vrijedan projekt

I ovaj je projekt namijenjen mladima, ovoga puta onima s porećemajima u ponašanju kako bi se omogućio njihov samostalan život i poboljšale mogućnosti zapošljavanja.

Projekt je to pod nazivom “Centar za podršku mladima” čija je ukupna vrijednost 749.880.00 kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda.

– Realizirat će se do 29. lipnja 2016. godine, a njime planiramo adapirati i opremiti prostorije Centra za podršku mladima kako bi korisnici imali što kvalitetniji prostor i povećala se kvaliteta usluge. Grupni rad s mladima s poremećajima u ponašanju odvijat će se kroz kreativne, komunikacijske, web, glazbene, ekološke i etičke radionice. Individualni će se rad provoditi sa svrhom pružanja pomoći i podrške te savjetovanja korisnicima u svrhu otklanjanja rizika za razvoj poremećaja u ponašanju. Tu je i Klub mladih inicijatora kroz koji će mladi, organiziranjem različitih događanja u lokalnoj zajednici, stjecati iskustva korisna za zapošljavanje u području medijske i kulturne industrije – ističe Brigita Dobriković, voditeljica Centra za podršku mladima.

– Ovo je samo nastavak brojnih projekata naše Udruge i sretni smo što je šira društvena zajednica uspjela prepoznati i evaluirati njihovu vrijednost. Projektom bi obuhvatili 30 mladih s poremećajima u ponašanju u lokalnoj zajednici, a sretni smo što smo njegovom realizacijom uspjeli zaposliti četiri osobe. Danas su ovdje nazočni svi predstavnici udruga, ustanova i instituacija s kojima surađujemo, Brodsko posavske županije, Grada Nova Gradiška, Centara za socijalnu skrb iz Nove Gradiške i Slavonskog Broda, Gradskog društva Crvenog križa, Policijske postaje Nova Gradiška i svih ostalih udruga koje nam pružaju kontinuiranu podršku u radu i stoga im želim zahvaliti – ističe predsjednica Udruge “Prevencija” Aleksandra Grubač.

Aktivnosti novogradiške Udruge “Prevencija” i partnera danas su, pozdravljajući nazočne, podržali i Klara Šćuka, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška Ljiljana Lukačević te predsjednica Udruge “Pozitiva” Mira Linjaković.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakNeka odrastanje bude dječja igra / Foto
Sljedeći članakBigović ide stopama Vukovića mimo zakona i propisa