U sklopu zajedničkog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom „Zdrav za pet“ OŠ Mato Lovrak  posjetila je policijska službenica i mag. kriminalistike Irena Held koja je učenicima 7. c i d te 8. c i d razreda održala zanimljiva i poučna predavanja.

Za učenike 7.c i d razreda održala je predavanje „Živim život bez nasilja“ i razgovarala o prevenciji svih oblika nasilja s naglaskom na elektroničko nasilje. Istaknula je rizike korištenja interneta, oblike elektroničkog nasilja i njegove posljedice. Ovaj projekt ima za cilj promicanje kulture tolerancije i nenasilja među mladima.

Učenicima završnoga razreda osnovne škole namijenila je predavanje o važnosti prevencije ovisnosti i zlouporabi alkohola. Naime, istraživanja su pokazala da je mlada populacija sve sklonija konzumaciji alkoholnih pića na prigodnim druženjima i izlascima. Konzumiranje alkohola iznimno je opasno za mlade u razvoju: razvija ovisnost, utječe na promjene u ponašanju, potiče nasilje i onemogućuje donošenje ispravnih odluka. Gospođa Held učenicama je ispričala moguće scenarije životnih priča i posljedice koje sa sobom nosi konzumiranje alkohola.

Pozvala je učenike da sudjeluju i u Danu otvorenih vrata policije koja će se održati u drugoj polovici travnja u našem gradu.

Izvor/Foto: OŠ Mato Lovrak

Komentari
Prethodni članakOdrživa podrška za starije generacije u srcu Slavonije. 186 korisnika i 30 zaposlenih nastavlja četvrtu fazu projekta u Rešetarima
Sljedeći članakPovodom Dana planeta Zemlje: Iz Doma kulture pozivaju na besplatnu projekciju filma “20 000 VRSTA PČELA”