Gradska knjižnica Nova Gradiška bila je domaćin predstavljanja trećeg romana poznate hrvatske komičarke , imitatorice, spisateljice i voditeljice Marijane Perinić “JESI ONLINE?”

Nakon značajnog uspjeha koji je ostvarila objavljenim knjigama, zbirkom priča sa stand up comedy nastupa “Gore ne može”, te “Šaka suza” , vrića smija”, Marijana Perinić, poznata hrvatska spisateljica, stand up komičarka, imitatorica i voditeljica je napisala treću knjigu – “JESI ONLINE?” 

– Kaže se da sve što stavimo na papir postaje fikcija. Tako su i moje junakinje plod moje mašte, ali i plod stvarnosti jer se u njihovim životnim pričama brojne žene Hrvatske mogu prepoznati. Svaka od njih nosi svoj osobni križ s kojim se svakodnevno bori, od samohrane majke, singl cure, vječne udavače, rastavljene, ili u našem žargonu raspuštenice, pa sve do deklarirane lezbijke – rekla je svestrana Perinić

Poveznica između njih je što su sve one na neki način stigmatizirane, obilježene i često društveno neprihvatljive, a nerijetko i otpisane, a da ih zapravo nitko ni ne pita koliko im je u životu teško, no svi imaju pravo na komentar, trač ili osudu.

Obje knjige, iza kojih stoji niz promocija održanih diljem Hrvatske, medijska podrška te podrška publike, su u potpunosti rasprodane.

Romanu Marijane Perinić “JESI ONLINE?, napisanom u formatu dopisivanja kroz mobilne aplikacije ( Facebook, Messanger, WhatsAPP, Viber, Skype, Gmail, poslovni mail itd.) se ne može poreći originalnost, a njegovu je vrijednost, aktualnost i kvalitetu prepoznalo i Ministarstvo kulture dodijelivši mu poticaj za književno stvaralaštvo i izdavaštvo.

Osim o romanu Jesi online? autorica je publici pričala i o stand up komediji, muško -ženskim odnosima, Talk-showu “Ženska priča” koju uspješno vodi i imitatorici PreCjednici. PreCjednica je ove godine gostovala u velikoj pokladnoj povorci u Novoj Gradiški. 

Ispred Grada Nova Gradiška, pokrovitelja ovog posebnoga susreta, pozdravile su dvije dame, dugogodišnje podupirateljice kulturnih manifestacija u gradu i knjižnici, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i  voditeljica Odsjeka društvenih djelatnosti Grada Mihaela Đeraj, koje su i ovoga puta s oduševljenjem prihvatile i pohvalile aktivnosti koje provodi novogradiška knjižnica. 

Komentari