Bliži se vrijeme donošenja važne odluke o izboru srednje škole, shodno tome Gimnazija Nova Gradiška jučer je otvorila svoja vrata učenicima osmih razreda novogradiških, ali i okolnih osnovnih škola, ne bi li ih za nekoliko mjeseci pridobile kao svoje nove učenike.

Novogradiška gimnazija može se pohvaliti da je jedna od uspješnijih škola u brodsko-posavskoj županiji. Osmaši iz osnovnih škola šireg novogradiškog područja posjetili su Gimnaziju gdje su im svoja iskustva prenosili upravo novogradiški gimnazijalci.

Gimnazijalci su svoje goste i potencijalne buduće učenike Gimnazije proveli kroz hodnike i učionice zgrade Gimnazije, upoznali ih s možda budućim profesorima kao i onime što ih očekuje u popularno zvanoj Gimi.

Učenike osnovnih škola dočekala je i pozdravila pedagogica Ljiljana Vidmar:

-“Ovogodišnji učenici prvih razreda koji su bili u eksperimentalnom programu imaju daleko veći postotak pozitivno riješenih pisanih provjera znanja, a naravno i prilikom usmenih provjera. Također smo svim onim učenicima koji do početka mjeseca travnja nisu s uspjehom odradili neke predmete, omogućili odlazak na dopunsku nastavu iz predmeta hrvatski, matematika, strani jezik i latinski kako bi s uspjehom završili nastavnu godinu. Uvjereni smo da će ove godine najveći broj učenika pozitivno završiti prvi razred od svih generacija koje smo do sada imali.” – rekla je Vidmar

Uz brošure koje su dijelili pedagogica je navela 10 važnih razloga zašto se upisati u Gimnaziju Nova Gradiška. A to su: kurikularna reforma- ŠKOLA ZA ŽIVOT; suvremena opremljenost specijaliziranih učionica; mogućnost izbora velikog broja predmeta za izbornu nastavu; raznovrsne izvannastavne aktivnosti i projekti; zanimljive stručne ekskurzije, putovanja, izleti, odlasci u kazalište; organizirane i besplatne pripreme za maturante za Državnu maturu; organizirano polaganje ispita probne državne mature za maturante; sustavna i stručna profesionalna orijentacija učenika; visokomotivirani i stručni nastavnici; te posljednje ali i ono najvažnije je briga o svakom učeniku jer se novogradiška gimnazija smatra, ali i ponaša kao škola prijatelj učenika. 

Komentari
Prethodni članakVečeras u Domu kulture: “Djeca u Europi mogu skupa”
Sljedeći članak”PreCjednica” predstavila svoj roman “JESI ONLINE?”