Kao i uvijek na početku tjedna, predstavnici Policijske uprave Brodsko posavske danas su ( ponedjeljak, 20.kolovoza ) na tiskovnoj konferenciji nazočne medije upoznali sa stanjem sigurnosti u dane vikenda, ali i tijekom proteklog tjedna.

Tijekom vikenda na području Policijske uprave evdentirano je 20 kaznenih djela, od kojih najveći broj, čak 11, imovinskog karaktera. U području prometa dogodila se jedna prometna nesreća s jednom poginulom osobom, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno., te devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Osim toga, evidentirano je i devet prekršaja remećenja javnog reda i mira, šest prekršaja nasilja u obitelji, te jedno kršenje Obiteljskog zakona. Od ostalih događaja, evidentiran je i jedan pronalazak oružja i osam požara, na sreću, bez ozlijeđenih osoba.

 

Prošlog vikenda na području Policijske uprave evidentirano je i devet prekršaja remećenja javnog reda i mira.  Od toga, četiri slučaja zabilježena su na području Slavonskog Broda, tri na području Nove Gradiške, te po  jedan na području Okučana i Stare Gradiške. Uglavnom se radilo o svađama, galami i tučnjavi, u kojima nije bilo težeg ozlijeđivanja osoba. Policija je kod četiri sudionika očitala koncentraciju alkohola u rasponu od 1, 69 do čak 3,45 promila, te će protiv svih počinitelja podnijeti optužne prijedloge.

 

Sinoć oko 20.20 sati, policiju u Okučanima je izvjestio 71-godišnji građanin da su djeca na deponiji u Medarima pronašla ubojito sredstvo. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utrdili kako je riječ o neeksplodiranoj minobacačkoj granati 60 milimetara, koju će uništiti na siguran način.

Autor: PU BP

 

Komentari
Prethodni članakTradicionalno hodočašće u Voćin
Sljedeći članakJosip Vuković odustao od prijedloga odluke o zaduživanju Grada