Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška provodi projekt “Job club – centar jednakih mogućnosti” koji se pokazao iznimno korisnim na širem novogradiškom području. Započeo je i peti, posljednji ciklus što se edukacija tiče, a cilj je polaznike naučiti kako razvijati svoje vještine s ciljem povećanja zapošljivosti. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, dok mu je opći cilj doprinijeti povećanju stope zaposlenosti mladih osoba kao i osoba sa invaliditetom, neovisno o stupnju obrazovanja, na području Grada Nove Gradiške i Brodsko posavske županije.

-” U lipnju će započeti Sajam poslova na kojemu će svi nezaposleni polaznici projekta, školarci i maturanti dobiti priliku predstaviti se poslodavcima sa novogradiškog područja. U veljači smo održali četvrti ciklus od pet modula, i od 15 polaznika edukacije njih 6 je već zaposleno. Neki naši zacrtani ciljevi pri provedbi ovoga projekta ne samo da su postignuti, mogu reći i da su nadmašeni”, izjavila je voditeljica projekta Nikolina Jureković.

-” Imamo više ženskih polaznika ali to je zbog prirode tržišta rada, odnosno broja nezaposlenih osoba gdje žene i jesu marginalizirane, teže dolaze do posla pa su češće na Zavodu za zapošljavanje. Edukacije pohađaju i mlađe ali i starije osobe životne dobi, oni koji su nedavno ostali bez posla, trajno nezaposleni, zapravo svi koji su prepoznali kvalitetu provedbe i korisnost istih”, dodala je Jureković.

Specifični cilj projekta je organizirati inovativni oblik rada i razviti kontinuiranu podršku zapošljavanju i razvoju karijere nezaposlenim osobama kroz razvoj i stjecanje novih kompetencija.

Edukacije započinju provedbom prvog modula – Komunikacijske i prezentacijske vještine, zatim drugim modulom – Pisanje motivacijskog pisma i životopisa; – provedbom trećeg modula – Postavljanje ciljeva i upravljanje vlastitim vremenom. Jednako važan četvrti modul – Učinkovito traženje posla i orijentacija na tržištu rada, dok peti modul završava usvajanjem osnova projektnog planiranja – Mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja posla korištenjem EU fondova.

 

Komentari
Prethodni članakOdržana jubilarna 25. redovna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja
Sljedeći članakObavijest o upisu djece u Dječji vrtić Čarobni svijet u Rešetarima