U izložbenom prostoru Doma kulture Nova Gradiška upriličeno je otvorenje izložbe slika „Vanishing point” akademskog slikara Želimira Fišića.

Autora izložbe predstavila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta M. A. Relković Danijela Juranović koja je izložbu i otvorila.

Autor Fišić se predstavio s 11 radova iz recentnog ciklusa slika izvedenih u kombiniranoj tehnici na platnu, plus 3 rada iz drugog ciklusa koji su povezani s formatom, tehnikom i motivima, dok je jedan rad po prvi put predstavljen javnosti upravo na ovoj izložbi.

-“Riječ je o ciklusu koji je nastao unazad 2 do 3 godine, u pitanju su radovi koji su povezani kako motivima, tako i formatom i tehnikom same izrade. Govoreći o motivima upotrijebili smo dakle neke elemente u likovnom smislu da ispričam alegorijsku priču o prolaznosti. Specifičnost za ovaj ciklus je što su svi radovi rađeni u akromatskoj tehnici, dakle crna i bijela dominiraju s ponekim kolorističkim akcentima.” –  Želimir Fišić.

Sonja Švec Španjol, mag.hist.art opisala postav:

-“Fišićev rad ističe se po jednom naglašenom individualiziranom rukopisu u kojem spaja crtačko i slikarsko. Pozadina je crtež kojom on gradi arhitektonske strukture,  dok slikarsko pronalazimo u jednoličnim monokromatskim plohama boje, različitim teksturama i reljefnosti površine. Slike su izvedene u kombiniranoj tehnici akrila, tuša i flomastera dok kroz tehniku kolažiranja i završnog lakiranja autor postiže različite kvalitete površina plohe.

Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška, a ostaje otvorena do 13. srpnja.

Komentari
Prethodni članakHrvatska reprezentacija gluhih osvojila naslov europskog prvaka!
Sljedeći članakOpćina Rešetari zaposlit će 35 teško zapošljivih žena