U srijedu23. lipnja, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga u nazočnosti ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića u Osijeku je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa Zaželi- program zapošljavanja žena – Faza II.

Ugovorena vrijednost projekta 3.246.450,00 kuna, a njime je Općina Rešetari ponovno uključena u novi socijalni projekt koji je odobren za financiranje bespovratnim EU novcem. Riječ je o projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno – faza II“, a koji je na natječaj EU socijalnog fonda prijavljen u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod.
– U sklopu zaposlit će se ukupno 35 žena na poslovima njege starih i bolesnih osoba. Riječ je o ženama koje spadaju u skupinu teško zapošljivih osoba, a koje će brinuti o 220 korisnika na administrativnom području općine Rešetari. Kompletna sredstva za njihovo zapošljavanje osigurana su iz EU socijalnog fonda – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Komentari
Prethodni članakPosjetite zanimljivu izložbu “Vanishing Point” u Domu kulture
Sljedeći članakObavijest iz Vodovoda zapadne Slavonije o problemima u distribuciji pitke vode