Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 17 kaznenih djela.

Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

U području javnog reda i mira, evidentirana su tri događaja narušavanja javnog reda i mira.

IZ TRGOVINA UKRAO ROBU U VRIJEDNOSTI 6000 KUNA

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Slavonskog Broda, koji je od sredine listopada, pa do 26. studenoga izvršio tri krađe u trgovačkim radnja na području Slavonskog Broda. Navedeni je otuđivao prehrambene artikle u vrijednosti od više tisuća kuna (oko 6000 kuna). Policija protiv 47-godišnjaka podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu u vezi kaznenih djela krađe.

NARUŠAVAO JAVNI RED I MIR, TE PRIJETIO POLICAJCIMA

U Slavonskom Brodu, u Ulici Andrije Štampara, dana 26. studenoga, oko 16.30 sati, 45-godišnjak je narušavao javni red i mir unutar ugostiteljskog objekta. Iako je bio alkoholiziran tražio je od zaposlenica da ga usluže alkoholnim pićem, što su iste odbile. Nadalje, putem mobitela je puštao glasnu glazbu, uznemirujući ostale goste, te je prilikom postupanja policijskih službenika istima prijetio, vikao i vrijeđao ih riječima. Prilikom uhićenja 45-godišnjak je pružao otpor, te su policajci prema njemu uporabili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Pritom nije bilo ozljeđivanja osoba. Policijski službenici protiv 45-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu u vezi počinjenog kaznenog djela prijetnja.

POJAČANE PREVENTIVNO-REPRESIVNE AKTIVNOSTI NA PODRUČJU PU BRODSKO-POSAVSKE

Ovaj vikend 26./27. studeni u vremenu od 23 – 5 sati policijski službenici ove Policijske uprave su u suradnji sa policijskim službenicima Policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske provodili pojačane preventivno-represivne aktivnosti u prometu usmjerene na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, ali i druge teške prekršaje u prometu, pa je tako u sklopu akcije sankcionirano 11 vozača koji su upravljali motornim vozilima pod utjecajem alkohola.

SANKCIONIRAN ALKOHOLIZIRANI VOZAČ

U sklopu pojačanih nadzora u prometu s naglaskom na alkohol, novogradiški policajci su 27. studenog, oko ponoći, u Novoj Gradiški, u Ul. Maksimilijana Benkovića kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 1,70 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u policiji na otriježnjenju, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakKazališna predstava “Zagrizi u bajku” oduševila novogradiške mališane
Sljedeći članakJoš jedna hit predstava novogradiške “Kugle”: U banci