U četvrtak, 24. 11. 2022., učenici nižih razreda OŠ Mato Lovrak posjetili su kazališnu dvoranu Doma kulture i uživali na igranoj dječjoj predstavi Božić kod Ivice i Marice, Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba.

Naše junakinje ili bolje rečeno kraljice, kako same sebe nazivaju, u ulogama Sarme, Purice s mlincima i Kuglofa na smiješan i zabavan način ulaze u dobro poznati svijet bajke sa zadaćom da djeci prenesu poruku o važnosti okupljanja oko stola, zdravijim obrocima i tradicionalnim blagdanskim običajima. Iako jedna kraljica malo smrducka – Sarma, a druga se pravi jako važna – Kuglof, veličanstveno zaključuju da bez njih Božićnog stola nema. Kad su već tako popularne trebale bi to i objaviti na društvenim mrežama. Da bi skupile što više pratitelja nude i nagradu – Božićni stol pun zdrave hrane. Nagradu osvajaju Ivica i Marica, koji zbog zločeste i mudre vještice završe zarobljeni u pećnici. Uz velike pregovore kraljica i velikodušnost vještice, naši junaci ipak su oslobođeni jer svi znamo kako ova bajka završava. Na kraju je pobijedilo prijateljstvo, ljubav i dobrota, a družba je slavila i pjevala. Pjevali su i naši učenici, pljeskali, navijali, komentirali, a na kraju i zaplesali s veselim kraljicama koje su pozvale svu djecu da ponovno dođu u Dom kulture, već ove subote na novu predstavu, Tri kralja.

Predstava je dio ciklusa Zagrizi u bajku, a radi se o prvom gastronomsko-kazališnom projektu koji je spojio tri kreativne žene iz sasvim različitih područja: Petru Radin, kazališnu redateljicu i glumicu, Sandru Rončević, gurmanku, food blogericu (O slanom i slatkom) i autoricu kuharice, te Moranu Zibar, kvizašicu i lovkinju iz HRT-ova kviza Potjera.

Predstava je održana pod pokroviteljstvom Brodsko posavske županije.

Tekst: POU MAR
Komentari
Prethodni članakPotpisan sporazum o provedbi veterinarsko-zdravstvenog pregleda tovnih svinja zaklanih u odobrenim klaonicama
Sljedeći članakPolicijska uprava BPŽ: protekli vikend 17 kaznenih dijela